Hur Size DC Säkringar

Några konsumentprodukter har utvecklats särskilt för att misslyckas, men DC (likström) säkringar kan vara ett undantag. En säkring innehåller en liten tråd eller metall komponent som smälter eller separerar om ett uppsving i strömstyrkan försöker passera genom kretsen säkringen skyddar. Detta förhindrar skador på mer värdefulla komponenter i kretsen. Det vanligaste exemplet på en konsumtionsvara använder flera säkringar är en bil eller lastbil. Gruppcentralen installeras i de flesta bilar innehåller dussintals. Om en säkring har löst in din bil, välja och dimensionera rätt byte. Saker du behöver
Säkring avdragare
Visa fler instruktioner
1

lokalisera säkringen panelen i bilen. Din bruksanvisning indikerar när det är installerat tillsammans med instruktioner om hur du tar bort kåpan. Troligtvis kommer det att vara någonstans under instrumentbrädan.
2

Läs bruksanvisningen för att bestämma placeringen på gruppcentralen av säkringen som har troligen misslyckats. Strängt som ett exempel, om din vindrutetorkarna inte längre fungerar, kan den manuella indikerar att säkringen kontrollerar att kretsen är en 15 amp säkring placerad i position 12.
3

Skjut käftar plast säkringen avdragare runt de övre kanterna av den misslyckade säkringen och dra den rakt ut från gruppcentralen. Återigen, strikt som ett exempel, kommer 15 amp säkring i fråga vara blå, och antalet "15" kommer att skrivas ut på toppen. I de flesta fordon, kommer säkringen att bli en spade eller mini-spade typ.
4

Undersök säkringen från sidan, om den lilla tråden inuti har separerat (smält) eller säkringen är missfärgad, det har definitivt misslyckats och bör bytas ut.
5

Besök någon bildelar återförsäljare och skaffa en ny säkring med samma fysiska storlek, färg och strömstyrka.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66083.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.