Hur kontrollera motorkod Utan en kodläsare på en Dodge Stratus

Tillbaka i början av 1980-talet började biltillverkarna i USA för att utrusta sina fordon med OBD-systemet. År 1996, när systemet blev obligatorisk, bytte många tillverkare att den andra generationens system, OBD-II. Felkoder som lagrats i datorn av den första generationens OBD-systemet kan nås via olika metoder, beroende på det särskilda märke och modell. Chrysler fortsatte att använda OBD-I systemet tillsammans med den andra generationen i många av sina fordon, inklusive Dodge Stratus. Saker du behöver
Anteckningar
Pencil
Visa fler instruktioner
1

Placera din sändning i parken (automatisk) eller neutral (manuell).

2

Starta motorn och sedan tävla upp till 2500 rpm. Gradvis, ta motorvarvtalet ner till tomgång igen.
3

Slå på luftkonditioneringen i ungefär en minut --- om din Stratus modellen är så utrustad --- och slå sedan bort det.
4

Tryck ner bromspedalen om du har en automatisk växellåda, och flytta växelväljaren genom varje växel och än tillbaka till parken.
5

Stäng motorn och ta ett litet anteckningsblock och penna.
6

Vrid tändningsnyckeln till läge ON och sedan till läge OFF. Upprepa det här steget en gång och vrid startnyckeln till läge på igen och låt det stanna där. Du har nu tillgång till din Stratus dator minne felkod.
7

Watch för Check Engine lampan på instrumentpanelen att börja blinka.
8

Räkna antalet gånger kontrollera motorn ljus blinkar innan pausa och spela in numret, som kommer att vara en ensiffriga tal.
9

Räkna antalet blinkningar i den andra sekvensen, efter den första pausen. Placera detta ensiffriga numret bredvid det första. Till exempel, om lampan blinkar tre gånger, pauser, och sedan blinkar fem gånger, kommer detta att registreras som 35. Efter de första två sekvenser av blixtar och spela
10

Vänta en längre paus de nästa två siffrorna på samma sätt som i föregående steg. Varje tvåsiffrigt nummer är en felkod lagras i datorns minne. När datorn når slutet av felkoder som lagrats i minnet, så upprepas samma koder så att du kan kontrollera dina anteckningar. Vid slutet av den andra omgången av sekvenser, vrid nyckeln till läge OFF.
11

Slå upp definitioner felkoder som erhållits från datorns minne i servicemanualen för din specifika Stratus modell.
Addera ditt .from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68064.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.