Så här kontrollerar elektriska delen av Insprutningsmunstycken

Spridare agera som elektriskt styrda bränning munstycken som får en puls signal att injicera och avfyra en exakt mängd bränsle i insugningsröret. MultiPort bränslespridare ger enskilda skott i varje cylinder. Bränsleinjektorer kan orsaka en rad problem, bland böljande, motorstopp, misständning, tvekan, översvämningar och ingen start förhållanden. ECM, eller motorns styrmodul sänder en elektronisk signal till bränsleinsprutaren, som måste läsa och överföra en elektrisk puls för att antända bränslet. En fordonsägaren kan utföra några tester som fastställer om den elektriska delen av injektorn fungerar korrekt. Saker du behöver
Stetoskop
Maskeringstejp
Multimeter
Ägarens reparationshandbok
Visa fler instruktioner
1

dra i nödbromsen och ställ in transmission väljaren i "Park" för en automatisk och neutral för en vanlig sändning.
2

Lyft huven och lokalisera bränsleinsprutningsdonet järnväg, vilket kan vara under upplyft insugningsröret, på sidorna av det på en längsgående monterad motor, eller ovanpå spjällhuset
3

Leta bränsleinsprutarna vid grenröret plats,. de uppträder som små munstycken, med en liten ledningar utgången är ansluten till ovansidan av injektorn.
4

Starta fordonet, om den har möjlighet att köra. Placera en kudde stetoskop sensor ovanpå en av bränslespridare, du ska höra en kontinuerlig klicka puls från injektorn. Detta innebär att det tar emot en trigger signal och bränning.
5

Testa varje injektor med stetoskop. Markera med en bit maskeringstejp någon injektor som inte avger den klicka pulsen.
6

bort den elektriska kontakten från den misstänkte injektorn genom att bända fästet bakåt och dra kontakten rakt ut. Har en assistent vrid tändningsnyckeln till läge "ON".
7

Hook upp den svarta, jordledning av en multimeter till en bergvärmepump och ställ in mätaren för DC. Sond båda sidor (med blymönja) av den elektriska kontakten tungor inuti kontaktdonet, en av dem ska läsa 12 volt. Ingen läsning indikerar ingen strömkälla når injektorn, vilket indikerar att problemet ligger med ECM, som utlöses (aktiveras av en elektrisk puls) med vev eller cam sensor.
8

Anslut minuskabeln av multimeter till den positiva (+) sidan av batteriet. Koppla spolkabeln till spolpaketet eller inaktivera tändningen säkring - se din ägarens reparationshandbok för dessa komponenter platser
9

Probe tången på den elektriska kontakten som inte visade en 12. - volt läsning. Har assistenten veva runt motorn. Titta på multimeter mätare, volt ska studsa eller fluktuera mellan 0 och 12 volt. En kortsluten injektor visar ingen spänning puls studsar. Kontrollera alla injektorer på detta sätt.
10

Ställ in multimetern för den lägre ohm inställningen. Fordonet behöver inte vara igång eller ha startnyckeln påslagen. Tryck den svarta multimeter leda till en av de kontakten stift och den röda multimeter bly till den andra tang, det gör ingen skillnad i vilken ordning
11

Läs ohm, vilket är motståndet.. Den ohm läsningen blir modell-specifika, så hänvisa till din ägarens reparationshandbok för rätt ohm läsning. Kontrollera alla spridare på detta sätt. Varje injektor som läser "0" ohm, eller läser betydligt annorlunda än de andra, har en kort och måste bytas ut.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68620.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.