Hur man bygger 6 volt blybatterier

Sex volts blybatterier består av tre celler vardera producera 2V och är kopplade i serie. Blybatterier, till skillnad från andra uppladdningsbara batterier såsom nickel kadmium eller litium jon, innehålla våt-celler. Varje cell har två blyplattorna och är fylld med svavelsyra som brinner vid kontakt med kläder och hud. Som ett resultat, är en fullständig ombyggnad för ett blybatteri inte ett DIY jobb och bör endast ske i en miljö som byggts för detta ändamål och genom att använda särskild utrustning för denna typ av arbete. Det är bäst genom en professionell bär lämpliga skyddskläder. Men om din blybatteri inte vidtar eller hålla en avgift kan du säkert bygga cellstrukturen. Processen är inte en garanterad fix, men det är alltid värt att försöka innan det blir en dyr ersättare. Saker du behöver
Goggles
Gummihandskar
Skruvmejsel
Destillerat vatten
Visa fler instruktioner
1

Sätt på skyddsglasögon och gummihandskar till skydda dina ögon och händer. De tre cellerna i din 6V blybatteri innehåller en blandning av destillerat vatten och svavelsyra, som kallas elektrolyt. Syran kommer att bränna huden och kan orsaka blindhet om den kommer in i ögonen.
2

Ta bort de tre propparna från 6V batteri. Använd fingrarna för att skruva dem, eller om de har luckor på toppen, använd en stor platt skruvmejsel.
3

titt inuti tre celler. Du kanske tycker att det är bra att använda en ficklampa. Du kommer att se två markörer i varje cell, dessa anger lägsta och högsta elektrolyt nivåer. Din 6V batteri kan inte ta en avgift om elektrolyten nivån sjunker under den lägsta markeringen och cellerna dör så småningom, om detta inte åtgärdas.
4

Häll destillerat vatten i de tre cellerna tills vattennivån når "max"-markeringen. Gå inte förbi den högsta markeringen att ge expansionsutrymme.
5

tillbaka de tre propparna. Skruva dem med fingrarna, och om de har slitsade toppar, använd en skruvmejsel för att dra åt dem.
6

Sätt ditt 6V batteriet på laddning för att möjliggöra återuppbyggnaden ska börja. Fäst de båda klämmorna på slutet av batteriladdaren kablarna till de negativa och positiva batteripolerna. Klämman på den svarta kabeln ansluts till batteripolen märkt "Neg" eller "-" ". +" Och klämman på änden av den röda kabeln ansluts till batteripolen märkt "Pos" eller

7

Ställ avgiften till "underhållsladdning," om den har denna inställning. Om inte, använd den lägsta avgiften hastigheten på din laddare.
8

Slå på laddaren. Låt 6V batteriet för 12 till 24 timmar vid denna långsamma debiteringsgraden. Du kan berätta om de cellstrukturer är att få återuppbyggdes om efter ungefär tre till fyra timmar vid sidan av batteriet blir varmt. Det är ett gott tecken.
9

Stäng av laddaren efter 12 till 24 timmar. Ju längre Batteriet får en laddning desto bättre, eftersom långsam laddning tillåter det destillerade vattnet för att bli surt. Ju högre syrahalt desto större är möjligheterna för de ledande plattorna i cellerna för att börja bygga.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67333.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.