Bad Svänghjul symptom

Kopplingar är komplexa mekanismer och kan fallera på ett antal sätt. Den svåraste delen om felsökning koppling problem är att flera olika typer av fel kan manifestera liknande symptom. Diagnosen är inte precis rulla tärningarna, men det verkligen kräver noggrann observation och viss förståelse av mekanismen. Slipping

Den vanligaste av koppling problem är vanligtvis inte i svänghjulet, det är i kopplingsarrangemanget själv. Alla kopplingar uttjänt och börjar slira, men det är inte problemet. Att tillåta en koppling att slira överdrivet kommer att påverka din svänghjul på samma sätt som rider bromsarna kommer att påverka dina skivor och rotorer, det ska överhetta metallen, försvaga, varp och knäcka det. Även glidning på grund av olja, fett eller vatten förorenas kan skada svänghjulet. En mjuk pedal och en fördröjning i ingrepp efter frigivningen är de grundläggande tecken på avvikelser. Addera Clutch Drag

Clutch drag är motsatsen till glidning, ett fenomen som uppstår när kopplingen misslyckas att släppa helt. Clutch dra orsakar kopplingsarrangemanget att förbli närmare motorns varvtal under växling. Detta kommer att börja som mild slipning vid växling och kan så småningom resultera i ett misslyckande att ettans växel vid start. Clutch drag är inte ett resultat av svänghjul misslyckande i sig, snarare fel på styrlager eller bussning i svänghjulet eller vevaxelenheten kommer få kopplingen att dra och vägrar att helt släppa.

Pulseringshastighet

Eftersom svänghjul och koppling församlingar har liknande funktion till församlingar skivbroms, ska de uppvisar också liknande symptom efter skevhet. En viss skevhet eller "slut" är normalt, ett resultat av konstant värme och kyla. Det finns ingen hård och snabb linje mellan svänghjulet med en acceptabel springa ut, och en som är bara skev, skillnaden är i symptomen. En skev svänghjul kommer att orsaka en stadigt förvärrad pulsering i bromspedalen, åtföljt av en intermittent uppgång och fall i motorns varvtal i senare skeden av skevhet.
Pladdrande

Clutch prat är ett vanligt problem, och det kan uppstå ett antal fel i enheten. Clutch prat är vad som händer när kopplingen "hoppar" på svänghjulet, snabbt gripa och släppa istället för att engagera smidigt. Clutch prat kan komma från brända eller glaserat lamell friktionsmaterial, en sliten styrlager eller bussning, eller skadad eller förvrängd lamell. Spår i svänghjulet och saknade eller skadade svänghjul pins plugg kan också orsaka prat, men svänghjul-symtom också härma symptomen på en dålig motorfästet.
Dubbelmasse-svänghjul Problem

tvåmassesvänghjul är en tvådelad enhet. En mindre diameter svänghjulsbultar till motorn och sitter inne i en trumma-broms-liknande yttre svänghjul. Ju mindre svänghjulet ingriper den större via en uppsättning fjädrar. Denna konstruktion ger en bit av buffring mellan motor och växellåda för att öka jämnheten under kopplingsinkoppling. En brist dubbelmasse-svänghjul först kommer skramlar när man trycker eller släpper kopplingen, sedan fortsätta att uppvisa symptom som liknar kopplingen prat även efter fullt ingrepp. Detta fel kommer vanligtvis uppstå under den initiala engagemang och samtidigt flytta genom de lägre växlarna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68329.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.