1993 Honda Accord Motor Felsökning

Felsökning en 1993 Honda Accord motor kan vara frustrerande om du inte vet exakt var du ska leta. Ibland kommer kontrollera motorn ljuset tänds men det blir inga synliga eller hörbara symtom. Det är ett mycket allmänt sätt att felsöka motorn. Den Accord har ett On-Board Diagnostic-system, och du kan göra fordonet utföra en självdiagnostik. De OBD-I systemet registrerar fel när de inträffar, och självtestet förfarande kommer att ge dig en lista med aktiva problem. Saker du behöver
Byglingstråd
Visa fler instruktioner
1

Leta två trådanslutningsdon under Accord instrumentbräda. De bör hänga löst i passagerarens benutrymme och vara lätta att se. Du ska inte behöva ta bort en panel för att komma åt dem. Gå ihop kontakterna med bygel.
2

Sätt in nyckeln i Accord tändning och växla till "On" läge men inte starta motorn.
3

Titta på Accord s kombiinstrumentet. Kontrollera motorn ljus blinkar felkoder på dig. Räkna blinkningarna och skriva siffrorna nere. Honda koder är tvåsiffriga tal. Det första numret kommer att vara långa blixtar, och det andra numret blir kortare blinkar. Till exempel kommer Honda OBD-I kod 13 vara en enda lång blinkning följt av tre kortare. Det blir en paus mellan felkoder.
4

Slå upp Hondas OBD-I blinkkoder. Hondas koder kan hittas på nätet eller i en reparationshandbok specifik för din 1993 Honda Accord. Manualen kommer inte bara att ge dig de definitioner blinkkoden men kommer att säga, i detalj, hur du reparerar din Accord.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66873.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.