Felsökning av en 1991 Mazda distributör

Mazdas är välkända för distributör problem. Felsökning ett problem på en återförsäljare kan göras på några olika sätt: Inspektera anslutningarna på distributören, följa trådarna från distributören till spolen och sedan till tändstiften och se vart sitter tätt, leta efter några elektriska anslutningar till distributören som verkar vara löst. Därifrån kan vissa mycket specifika felsökning tester göras. Saker du behöver
gummihandskar eller isolerade tänger
Assistant Review 3-tums tråd, avskalade i båda ändarna
Phillips skruvmejsel
Visa fler instruktioner
Spark Test

1

Koppla varje tändkablarna en i taget. Håll varje tändkabeln med en gummi handske eller isolerade tänger mellan 1/2 tum och 1/4 tum från kroppen av motorn. Håll borta från sladdar och elektriska delar.
2

Rekrytera en assistent för att sitta inne i bilen och vrider om nyckeln. Se till att komma upp med en bra nyckel ord som "Stop" eller "Keep Going" innan denna process för att säkerställa god kommunikation.
3

Titta tändkabeln för att se om en stark, går blå gnista från tråden till kroppen av motorn. Svag gnista eller ingen gnista alls kan indikera en dålig distributör.
Engine Control Unit (ECU)
4

Värm bilen upp till arbetstemperatur. Stäng av bil utanför.
5

Öppna testaren rutan, vilket är en liten svart låda ca 2 inches med 2 inches inuti motorn mot ratten. Tryck toppen av den för att separera den från botten på förarens sida av fordonet. Sätt i en 3-tums tråd som blivit fråntagen på båda sidor i rutan, en sida går in i GRD och den andra sidan går i TEN. Följ schemat på undersidan av locket för att bekräfta korrekt isättning av tråden.
6

Vrid tändningen till "On" läge utan att starta den. Blinkar i nedre vänstra delen av instrumentbrädan, kommer "Check Engine" lysa. Räkna antalet blinkningar, vilket indikerar felkod som skickades till ECU. En räkning av två indikerar en "NE" kod och indikerar att distributören är sannolikt att vara dåligt.
Rotorrotationen
7

Ta av slangen luftventilator från luftmassemätare genom att lossa klämmorna på slangen i båda ändar och stadigt lyfta bort dem från varje sida. Avlägsna fördelarlocket genom att lossa skruvarna på vardera sidan av locket. Ta bort center kabeln som går till spolen och låt den hänga i motorn.
8

Dra locket på fördelaren. Ställ locket åt sidan bort från distributören nära kylaren.
9

Titta rotorn, vilket är den rörliga delen inne i fördelaren, som någon sitter inne i bilen och vevar motorn. Lägg märke rotorn vänder som motorn startas. Den bör vända med varje försök till start av motorn. Om det inte blir, kan det tyda på en dålig distributör.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65254.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.