Felsökning 12 V batteri Problem med

De flesta moderna 12-volts bilbatterier är utformade för att pågå någonstans mellan fyra och fem år. Problem skulle kunna uppstå under den tiden, dock kan det medföra att batteriet fungerar. Till exempel kan kraftig korrosion som samlas på plintarna dränera batteriets spänning. Oavsiktligt lämnar på belysningen eller andra tillbehör också kommer att tömma batteriet. En fullgod laddning från generatorn också kan vara den skyldige. Med några verktyg, kan du felsöka batteri och laddning-system problem. Saker du behöver
Batteri rengöringsborste
Bakpulver
12-volts likström (DC) digitalvoltmeter
Rag
Wrench in
Vaselin
12-volts batteriladdare
Destillerat vatten
Visa fler instruktioner
1

Undersök batteriet. Om det är belagt med smuts eller fett, rengör det med en gammal trasa. Leta efter sprickor eller tecken på läckage i batterifacket. Om det har äventyrats, måste du installera ett nytt batteri.
2

Kontrollera anslutningarna för korrosion, vilket kan tömma batteriet och orsaka en dålig anslutning. Om batteriet fortfarande är i bilen, lossa och ta bort klämmorna med en liten skiftnyckel. Rengör båda klämmorna och batteripolerna med en blandning av 2 msk bakpulver och en pint varmt vatten. Häll blandningen på klämmorna och stolpar och borsta dem. När du är klar, päls polerna med vaselin och tätt anslut klämmorna.
3

ladda batteriet med en 12-volts laddare. Se till att batteriet får en full laddning och låt det sitta över natten utan att användas.
4

Anslut en 12-volt (likström) digital voltmeter till batteriet. Om batteriet är i ett fordon, ska motorn och alla elektriska komponenter vara avstängd. Dessutom måste du se till att du ansluter voltmeter korrekt genom att fästa dess positiva klämma till den positiva batteripolen och den andra klämman till den negativa inlägg.
5

Bekräfta avläsningen på voltmetern. Ett fulladdat batteri som har fått sitta i ca 12 timmar bör läsas i närheten av 12,5-12,8 volt. En läsning under 12,4 volt skulle indikera att batteriet inte kan hålla en full laddning och måste bytas ut.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65745.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.