Felsökning av en 1996 Dodge Grand Caravan

Dodge introducerade Caravan 1984. Den 1996 base-trim Caravan är utrustad med en 2,4-liters, fyrcylindrig motor. Den minibuss såldes med många vanliga funktioner, inklusive säten trasa hink, bromsar makt, 14-tums hjul, makt sittplatser, förare och passagerare krockkuddar främre och ett bakre vindrutetorkare. Eftersom Caravan består av många olika delar och system, kan det vara svårt att korrekt felsökning. En metod är att undersöka den del av fordonet som du upplever svårigheter och se om en tillverkares återkallelse kan hjälpa till att lösa problemet. Instruktioner
1

Kontrollera kontakten olja pentryt på din husvagn när du ser olja läcker ut på trottoaren nedanför motorblocket. Det är möjligt att motorn cylinderhuvudet olja pentry kontakten inte har förseglats på rätt sätt. När oljan pentryt kontakten sigill är felaktig, kan oljan sprutas in i motorns cylindrar och orsaka en brand att starta inuti motorblocket. För att åtgärda detta problem, måste du installera en expansion plug olja pentry och behålla fästet över topplocket olja pentryt plugg.
2

Lokalisera fästa muttern på bränslepumpen modulen när man upptäcker gas läcker under vagnens bränsletanken. Om fästa muttern är felaktig, kan bensin läcka ut ur din van bränsletank och möjligen starta en brand. Bränslepumpen modulens fästa muttern bör ersättas med en mutter som har snävare konstruktionstoleranserna. Bränslepumpens tätande O-ringen bör också undersökas och bytas ut.
3

Inspektera bränsletanksventilen välta om du hittar ett bränsleläckage under bilen, speciellt i området under din Caravans bränsletanken. Den bensin läcka kan indikera att tanken välta ventilen är felaktig och att låta bränslet passera in ångan kapseln i bränslesystemet, som sedan läcker det bränsle nedanför van. Byt ut påfyllningsröret med en ny påfyllningsrör som har en extra rollover ventil. Du kommer också att behöva omdirigera rollover ventilen ångan slangar för att säkerställa att gasen inte flödar in ångan kapseln medan Caravan är i drift.
4

Titta på bultarna som håller nere de integrerade moduler för barnstolar om barnstolar banden är löst. Bultarna kan ha brutit och inte riktigt håller din bilbarnstol på rätt sätt. Dessa modul bultar bör ersättas för att säkerställa att ditt barn har tillräckligt skydd i händelse av en kollision.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67360.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.