Hur man driver ett Computer Diagnostics på en 97 Cavalier

Den 1997 Chevrolet Cavalier verkar under On-Board Diagnostic s andra generation av supportärenden kodning. Cavaliers datorn kör ett system med rutinmässiga systemets kontroller, och när ett problem eller fel upptäcks, utfärdar en felkod. Detta utlöser belysning av Cavaliers "tjänsten motorn snart" lampa på instrumentpanelen. Anslutning till Cavalier diagnossystem görs bäst med en handhållen OBD-II kodläsare. Vissa verkstäder och bildelar återförsäljare låna skannrar gratis, medan andra tar ut en avgift för diagnostiska tjänster. Saker du behöver
OBD-II flytande kodläsare
Visa fler instruktioner
1

Rådfråga din kod läsarens bruksanvisning för att identifiera den metod för att hämta felkoder. Processen är oftast liknar mellan skannrar, men stegen kan variera beroende på märke. Markera de manuella sidor som innehåller alfanumeriska felkoder och deras beskrivningar.
2

Ställ skannerns användarmanual ovanpå instrumentbrädan och sätt in Cavaliers nyckeln i tändningslåset, men inte starta bilen . Addera 3

Nå under instrumentbrädan och rattstången och lokalisera diagnosuttag. Denna datalänk anslutning är porten till Cavaliers OBD-II-systemet. Du hittar den direkt under din ratt.
4

Plug din OBD-II kodläsare i den diagnostiska porten.
5

Starta motorn och titta på kodläsare . Vissa läsare aktivera sig efter detektering uppgifter strömmar in från Cavaliers diagnossystem. Vissa skannrar kräver att trycka på "On"-knappen, och sedan utfärda ett kommando att hämta felkoden.
6

Läs koden på skannerns skärm och sedan konsultera instruktionsboken för att identifiera koder. Din manual får endast ha generiska koder, inte de som tillhandahålls av Chevrolet. Om det behövs, konsultera en webbplats som OBD-koder (se Resurser) för att identifiera felkoder.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66102.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.