1980 Förgasare Felsökning

De allra flesta bilar som tillverkats för 1980 produktion-års utrustad var med en förgasare, gjorde sedan bränsleinsprutningen inte bli ett vanligt inslag förrän senare hälften av decenniet. Trots att förgasaren hade varit i bruk långt innan 1980, förblev dess grundläggande design oförändrad på grund av komponenten är relativt enkel konstruktion. Felsökning av en 1980 förgasare är en ganska enkel process, men detta bör inte försökt utan en förtrogenhet med förgasare. Saker du behöver
Wrench set
magnet
File
Visa fler instruktioner
1

bort förgasaren från motorn med en skiftnyckel utan att tömma bränsle från förgasaren skål.
2

Undersök innehållet i bränslet i förgasaren skål för föroreningar, såsom vatten, smuts och andra främmande föremål. Passera en magnet hela flottörhuset för att fånga någon järnoxiddamm som kan orsaka en läcka och intaget nål och säte.
3

Inspektera packningsytor på kroppen av förgasaren och på undersidan av luft horn för borr eller tvära krökar. Jämna ut skadade området med en fil. Observera att vissa förgasare som produceras i 1980 var utrustade med ett vakuum kolv passage. Om det finns en läcka runt kanalen på grund av en ojämn packningsyta, kan motorn tvekar vid kurvtagning.
4

Kontrollera att förgasaren flänsmuttrarna är tight med en skiftnyckel. Om flänsen är lös, kan luft komma in i insugningsröret under gasspjället och negativt påverka tomgång kvalitet och motorprestanda.
5

Fyll förgasaren med rent bränsle innan du installerar den på motorn för att förhindra smuts fastnar i bränslesystemet från att lossna vid en plötslig rush av bränsle.
6

Kör motorn vid låg tomgång efter att den värmas. Ta choken värmerör och blockera dess öppning med ett finger. Om lite eller inget vakuum upptäcks, inspektera choke bostäder för läckor eller en pluggad vakuum passage. Om vakuum är närvarande, inspektera vakuum passager i förgasaren mellan choken bostäder och insugningsröret för träskor.
7

Tryck ner gaspedalen i golvet och se till att gasinmatningsskivorna är vidöppen. Justera kopplingen om de inte, eftersom hög hastighet prestanda kommer att påverkas negativt.
8

Trace förgasaren s bränsleledningen från förgasaren till bränslepumpen vid inspektion av linjen för skarpa böjar. En sådan begränsning kan leda till ånglås. Förkorta eller ersätt raden om du upptäcker en krök.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67332.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.