318I BMW Idle Issues

Många BMW 318i ägare står inför en myriad av tomgång frågor, särskilt på äldre modeller med tvivelaktiga underhåll historia. Vid normal drift när du startar en kall bil, 318i ombord ECU höjer tomgång RPM till ett ökat värde tills motorn når en förinställd arbetstemperatur. Vid denna punkt tomgång börjar avta tills den slutligen når och förblir ett tilldelat värde. Flera motorkomponenter sköta och övervaka denna process. Om någon av dem inte fungerar, kan en dåligt viloläge uppstå. Symtom på dåligt Idle

BMW 318i lider av en mängd tomgång problem, bland annat grov /låg tomgång, och oberäkneligt eller ojämna tomgång. Förknippas med pågående motorn varvar och minskningar, uppstår en "jakt" eller vandrande tomgång ofta när motorns varvtal är oförmögen att stabiliseras på något värde. Varvtalet vandrar typiskt från 700 rpm till 1500 rpm eller högre. Dock kände en ojämn tomgång resultat från en motor som kämpar för att hålla igång på grund av ett lågt varvtal, ofta avger starka vibrationer i hela kabinen.
Orsaker

Dessa problem uppstår på grund av motorkomponenter som reglerar tomgång funktioner. Om tomgång är ovanligt hög, är en fast öppen termostat den sannolika boven i dramat, inte tillåter motorn att ordentligt värma upp till full arbetstemperatur. Dessutom kontrollerar fordonets timing. Ett för-aggressiv miljö bidrar till höjda overksamma nivåer, vilket gör att motorn att "köra rika", som i sin tur bränner överdriven bränsle. Du bör kontrollera MAF, (massluftflöde) O2 sensorer, och ICV (tomgångsmotor) för problem. De kan behöva bytas ut. Dessa komponenter är utsatta för slitage och misslyckas under en utsträckt tidsperiod. I många fall en "check engine" lampan tänds på förarsidan streck konsol, som ger diagnostisk information. Det kan snabbt identifiera eventuella dåligt fungerande komponenter.
Förebyggande underhåll

Var noga med att utföra årliga motor tune-ups på 318i inklusive byte av luftfilter, tändstift /trådar och även O2-sensor. I ett försök att minska avlagringar i bensintanken, bränsleledningar och motor, häll en flaska bränslesystem renare i bensintanken när du utför ett oljebyte. Denna ofta botar tvekan och ojämn tomgång.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66967.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.