Felsökning av en Holley Förgasare

The Holley förgasare, gjord för fordon under 1950-talet (och används i många muskel bilar från den tiden), är en enhet som blandar utomhusluft med bränsle från bilens bensin och tankar reservoar. Komponenterna arbetar på principerna för vakuum. Den ursprungliga Holley förgasare var en mycket pålitlig komponent. År 1968 var Holley köps av Colt industrier. Kvaliteten på förgasarna har sedan minskat något på grund av användningen av billigare material i ett försök att minska kostnaderna. Saker du behöver
korsmejsel
Visa fler instruktioner
1

Kontrollera för korrosion på spjällhuset delen av förgasaren genom att ta bort luftfiltret och tittar ner i förgasare. För att ta bort filtret, skruva loss centrumskruven på filtret med en skruvmejsel och dra ut luftfiltret från toppen av förgasaren. Sedan, titta ner i förgasaren. Den Holley förgasare är delvis gjord av zink. Denna konstruktion, tyvärr, lämpar sig för korrosion om vatten i bränslet (från kondens i bränsletanken). Om du ser korrosion, har förgasaren servad och rost avlägsnas omedelbart.
2

Starta motorn och lyssna efter en ojämn tomgång eller tvekan. Den Holley förgasare s Squirter check-nål säten ibland inte trycks in tillräckligt långt från fabriken (eller genom en ombyggnad butik). Denna tillfälliga problem måste servas av en verkstad eller en kvalificerad mekaniker, som kan åter-sits check-nål platser för dig.
3

Kontrollera om motorn tvekan eller vid stopp. Detta är vanligen orsakas av förvärmaren jet på Holley förgasare är delvis blockerad med föroreningar i bränslet. Detta händer främst som en följd av bränslefiltret är igensatt och utländska förorenar blåsa genom filtret. Det kan också hända om föroreningar finns i bränsletanken (t.ex. rost på grund av fukt eller kondens i tanken). Har denna servas av en professionell mekaniker.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64469.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.