Min 1986 Chevrolet Camaro startar inte

Få saker är så frustrerande som en bil som inte startar. Det är en sak om bilen har körts dåligt, sämre och till slut ger upp. Det är en annan när din ride fungerade perfekt när du stängt av den, men kommer inte att starta nästa gång du vrider om nyckeln. Det finns många skäl en bil startar inte. Den mest grundläggande ingår inte få bränsle, luft eller elektrisk gnista till motorn. Saker du behöver Flighter Long-skaft skruvmejsel
Helper
Visa fler instruktioner
Elektrisk
1

bort en av trådarna från en lätt åtkomlig tändstift genom att dra ordentligt på både tråden som leder till tändstiftet och boot täcker den keramiska delen av pluggen.
2

in en liten skruvmejsel i slutet av tändkabeln. Skruvmejseln måste vara tillräckligt lång så när helt införd finns minst 2 inches av metallaxeln exponeras mellan tändstiftshatten och handtaget på skruvmejseln.
3

Håll skruvmejseln genom handtag och, medan någon vevar motorn, positionen den nakna delen av skruvmejseln axeln 1/4 tum från en exponerad metall del av motorn.

Leta efter en synlig gnista att hoppa mellan axeln av skruvmejseln och metallen av motorn. Ett hörbart snäpp sker ofta varje gång gnista skapas.
4

Leta efter en synlig gnista att hoppa mellan axeln av skruvmejseln och metallen av motorn. Ett hörbart snäpp sker ofta varje gång den gnista skapas.
5

Fortsätt till nästa steg om ditt test visar att motorn har strömtillförsel till tändstiften.
Air
6

Ta bort vingmuttern som håller den övre delen av luftfiltret bostäder till huskroppen.
7

bort toppen och luftfilter elementet.
8

Vrid tändningsnyckeln flera sekunder för att se om motorn startar. Om motorn startar, omedelbart stänga av den, byta luftfiltret och kolla kanalen som leder till luftfiltret för en träsko.
9

Fortsätt till nästa steg om luftflödet testet eliminerar att som ett möjligt problem.
Fuel
10

Vrid tändningsnyckeln till läget OFF.
11

Öppna luckan till bränsletanken avlägsna sedan locket bensintanken.
12

Position örat några inches från toppen av bensintank fylla pipen då ha en hjälpare vrid tändningsnyckeln från "off" till "run" (inte "start") positionen. Bränslepumpen, som ligger inne i tanken, kommer att pågå i två sekunder när tangenten slås. Ett hörbart surrande ljud kommer att inträffa som aktiverar bränslepumpen. Om du hör detta ljud, är chanserna goda bränsle är att få till motorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66605.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.