Felsökning bakljus blinkers

Blinkers använda enkla elektriska anslutningar. Ledningarna kommer från bilbatteriet, dirigeras via tändningsnyckeln och sedan till gruppcentralen. Gruppcentralen skickar elektriska signaler till blinkers relä och slutligen till lamporna. Du har sällan en komplex fråga i samband med dåligt fungerande blinkers. De största problemen är utbränd glödlampor, säkringar eller reläer. Felsökning bakljus blinkers är en multipel-steg process som tar cirka 10 minuter. Instruktioner
1

Starta bilen och aktivera blinkers en i taget. Inspektera de främre och bakre lyktor för båda sidor som du gör. Den främre ljus på ena sidan blinkar snabbt medan den bakre signalen gör ingenting när du har en utbränd glödlampa i baksätet.
2

Ta bort säkringen för blinkers och inspektera metall elementet i säkringen. Säkringen Panelen kommer att ligga i instrumentbrädan eller i motorn. Konsultera din instruktionsbok för den specifika platsen i säkringslådan och den specifika säkring som täcker dina blinkers. Byt ut alla säkringar som visar tecken på korrosion, skador eller brännande.
3

Vrid signalen vidare från vänster till höger ett par gånger. Känn switch som du gör och känner för att klicka på knappen fånga. En skadad Blinkersomkopplaren kommer kännas lös eller misslyckas med att hålla sig aktiva. Upprepade gånger vända signalen på och av kommer att generera någon aktivitet, t.ex. blinkers aktiverande för en kort stund eller signalljus blinkar till, om switchen är trasig eller sönder. Byt ut vid behov.
4

Aktivera dina varningsblinkers. De blinkers kan tändas och inte stänga av eller inte tänds alls när reläet är skadad. Varningsblinkersen har oftast ett separat relä. Byt bakljus relä om varningsblinkersen aktiveras ordentligt men blinkers inte tänds eller blinkar på ena eller båda sidor av fordonet. Konsultera din instruktionsbok för att lokalisera reläet. Vissa fordon använder samma relä för både varningsblinkers och blinkers. Byt reläet i den situationen om Blinkersomkopplaren och fara övergång misslyckas att slå på ljussignaler.
5

Koppla loss kablarna från sockeln till blinkers. Uttaget typiskt är inskruvad i den bakre delen av blinkers lampan. Du kommer åt uttaget genom stammen. Leta efter tecken på brända kontakter eller korrosion. Rengör med en stålborste och blås skräp ur uttaget. Sätt tillbaka sockeln och trådarna och kontrollera funktionen av ljuset. Har en mekaniker byta ut uttaget om kraftig korrosion eller skador noteras.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66469.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.