Felsökning av en Dodge Neon Motor

Felsökning en Dodge Neon motorn sker i steg, beroende på vad problemet är. Felsökning för en no-start villkor skiljer sig från felsökning från ett tillstånd där motorn går, men går dåligt. En motor behöver tre saker för att köras korrekt - luft, bränsle och gnista. Om någon av dessa saker saknas eller är i fel kvantitet, kommer motorn inte köras ordentligt, och i de flesta fall inte kommer att starta. Saker du behöver
stjärnskruvmejsel
Rag
Voltmeter
Extra tändstift
kod läsare
Visa fler instruktioner
1

Se Batteriet har batterispänning (12 volt). Om batteriet har mindre än 12 volt, ladda batteriet. Om fordonet startar, kontrollera den genom att trycka på voltmetern svarta kabeln till den negativa inlägg och den röda kabeln till den positiva inlägg. Släck lyset och luftkonditionering eller värme. Om voltmetern visar mindre än 14 volt och batteriet är fulladdat, byt generatorn. Växelströmsgeneratorn är placerad på framsidan av motorn. The Neon använder en serpentin bälte, så se till att du har ett bälte diagram (klistermärke på huven, eller instruktionsboken om dekalen saknas) så att du kan styra bältet ordentligt.
2

Check för att se om fordonet är ur gas. Om fordonet har gott om gas, kontrollera om gas är att få upp till spridarna och in i motorn genom att avlägsna locket från Schrader ventilen på bränsleledningen (ligger nära ventilkåpan på Neon). Fastställa trasa under Schrader. Tryck in ventilen in, med hjälp av stjärnskruvmejsel. Har en kompis starta motorn över. Om bränslet skjuter några meter upp i luften, är problemet inte i bränslepumpen, bränslepump relä eller de elektriska komponenterna för bränslesystemet. Addera 3

Öppna tanklocket om bränsle Tar inte ut eller om det bara dribblar ut när du är klar med föregående test. Lägg örat nära den öppna bränsle dörren. Har en hjälpare vrida om nyckeln på. Om bränslepumpen fungerar, kommer du att höra det i två sekunder. Om du inte hör det, vrid nyckeln i fem sekunder, sedan tillbaka på under två sekunder. The Neon dator stängs bränslepumpen av efter två sekunder om den inte känner av ett starttillstånd. Om du inte hör bränslepumpen, ta bränslepumpens relä genom sondering dess anslutningar med voltmetern. Bränslepumpens relä på Neon ligger nära förarsidan fenderwell. En terminal bör ha makt endast med nyckeln i två sekunder eller konstant effekt om motorn startar.
4

Kontrollera gnista om bränslesystemet checkar ut OK. Ta bort en av tändkablarna. Klistra fast den kontakten i slutet av tändkabeln. Lay tändstiftet på en god grund. En bra marken är något som är metall, så länge som det inte är krom eller aluminium. Vissa Neons har ett lock av aluminium ventil, så om du inte ser en gnista när du använder ventilkåpan, prop pluggen på motorblocket. Ha en hjälpare veva Neon över medan du tittar på gnistan. Om du ser gnistan gnistbildning, är tändsystemet fungerar.
5

Kontrollera kamremmen genom att öppna påfyllningslocket på ventilkåpan. När du tittar inuti, kan du se kamaxeln. Har en hjälpare vända bilen över. Om kamaxeln roterar, är kamremmen inte bruten. Kontrollera om kamremmen är avstängd en tand genom att ta bort locket kamremmen (på en Neon, är det på framsidan av motorn, som är vänd mot passagerarsidan fenderwell) och foder tidpunkten markerar upp till markeringarna på huvudet. När motorn är i övre dödpunkt (kolven i # 1 cylinder är hela vägen till toppen av cylinderloppet), bör inställningsmärkena radas upp. Linje tidpunkten markerar upp av "stöta" motorn över med nyckeln.
6

Kontrollera datorn om alla andra system kolla, och bilen startar men går dåligt. Anslut kodläsare in i pluggen under instrumentbrädan (under eller precis till vänster om ratten på en neon). Tryck på "Läs." Matcha koden på läsaren med koden på koden arket som medföljer läsaren. Reparera vid behov.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65168.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.