Felsökning av en luftbroms

Luft bromsar används på släpvagnar kombinationen traktor för att stoppa upp till 40 ton tillförlitligt. Till skillnad från bilar och små lastbilar, luftbromsar håller bromsarna öppen mot starka fjädrar tills lufttrycket släpps av bromspedalen, så att fjädrarna att stänga bromsbackarna. Systemet använder sig av reservoarer, eller tankar, för att hålla luft under tryck. Luften färdas genom slangar till cylindrarna placerade vid varje hjul. Cylindrarna hålla bromsarna öppna. Lastbilsförare behöver felsöka broms problem noggrant och snabbt. Instruktioner
1

Notera den tid som förflyter mellan att på bromspedalen och långsammare lastbilen. Lastbilar varierar med den tid det tar att bromsa trucken. Om tiden har förlängts från vad du är van vid, kan det vara en justering problem, en slang som är böjd, en ventil fel eller lågt tryck i systemet.
2

Kontrollera hur lång tid det tar för bromsarna att släppa efter att du tagit bort foten från bromspedalen. Bestäm om denna tid har förändrats från vad du är van vid. Om tid är längre än vanligt, kan det vara en justering fråga, är bromsrörelsen bindande, har släpvagnsbromsventilen en begränsning eller avbrott eller det finns en knut i luften slangar leder från hytten på lastbilen.

3

Var medveten om jämnhet av bromsarna. Griper bromsar eller bromsar som inte tillämpar gradvis men binder plötsligt, kan skicka riggen till en okontrollerbar sladd. Fett på bromsarna, rigg som binder eller en defekt släpvagnsbromsventilen kan orsaka detta.
4

Kontrollera mätaren lufttrycket. Air bromssystem kräver 100-125 psi för att fungera korrekt. Det finns varningslampor och buzzers som aktiverar om lufttrycket sjunker under 60 psi. Om trycket sjunker under 20 till 45 psi, kommer trucken stannar helt och omedelbart.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67510.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.