Hur vill kolla min Dodge RAM 1500 Batteri

Mest Dodge Ram 1500 pickups kommer från tillverkaren utrustad med ett underhållsfritt batteri. Därför, när man undersöker batteriet för att se till att det fortfarande fungerar, kommer du inte att kunna kontrollera vattnet /elektrolyt nivån i batteriet. Annars, kontrollera din Ram batteri är ganska enkel och kräver endast en liten tid, en eller två grundläggande verktyg och bara ett smidgeon av mekanisk förmåga. När du har kontrollerat batteriet, kan du känna dig säker att veta att din bil inte kommer att låta dig strandsatta när du behöver det mest. Saker du behöver
Voltmeter (om du är en nybörjare, kommer en mätare w /en digital display vara lättast att läsa) katalog Batteriladdare (tillval) katalog Batteri post och terminal rengöring verktyg (tillval)
Visa fler instruktioner
första provning
1

Förvandla din Ram tändning av helt, liksom alla tillbehör som kan vara på, såsom radio och belysning. Sedan öppnar huven på din pickup och stötta upp den.
2

Leta rätt på batteriet. Exakta platser kommer att variera beroende på vilket år din Ram 1500. Men de flesta kommer att vara på förarsidan, ovanför mittpunkten av den inre fender väl. Ta bort plastskyddet från toppen av batteriet (om din bil har en). Också bort plasten vakt täcker den positiva polen (återigen, inte alla 1500 har en vakt).
3

Rengör batteripolerna om de är smutsiga eller har ett lager av korrosion. Smutsiga kontakter kan tömma batteriet och negativt påverka undersökningen. Använd ett inlägg och terminal rengöring verktyg för att borsta terminalerna tills metallen verkar blanka och rena.
4

Placera positiva sonden på din voltmeter på batteriets pluspol och därefter den negativa sonden till den negativa polen . Positiva terminaler är oftast märkta röd och har ett plustecken. Negativa terminaler är svarta och har ett minustecken bredvid dem.
5

Läs displayen på din voltmeter. Om din Dodge Ram batteri visar en avläsning som är mindre än 12,4 eller 12,5 volt, då batteriet inte har full laddning och kan vara i behov av utbyte. Du kan också utföra ytterligare tester för att bekräfta om batteriet är dåligt. Addera ytterligare tester
6

Ladda batteriet med en batteriladdare eller genom att ta din Dodge Ram ut för en 30-minuters bilresa (detta gör att generatorn att ladda batteriet). Om uppladdningen med en batteriladdare, måste du se till att du ansluter de positiva klämmorna till den positiva polen och negativa klämmor till den negativa polen och låt batteriet laddas tills det är fullt. Dessutom, se till klämmorna har en bra anslutning.
7

Låt ditt RAM 1500 för att sitta i cirka ett dygn efter att batteriet är fulladdat. Kör inte trucken eller använda någon av dess tillbehör under denna tid.
8

Kontrollera batteriet igen med din voltmeter. Om batteriet ger en annan läsning under 12,4-12,5 volt, då har du definitivt ett problem. Om du använde en laddare för att ladda batteriet, så att batteriet behöver bytas. Om du använde din lastbil generatorn att ladda batteriet, kan du antingen generatorn och /eller byta batteriet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64966.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.