Felsökning av en 1994 Chevy Z71

Den 1994 Chevy Z71 har tillverkats som en Suburban och som en Silverado pickup. Modellen har en uppgraderad fjädring konstruerad för off-road körning och dra tunga laster i sängen. De Z71 har en V8 motor och kräver stor uppmärksamhet åt prestanda för korrekt felsökning. I 1994 års utformning begränsar inte ägarna från att göra enkla reparationer, och en elektronisk läsare krävs inte för att upptäcka problem. Den Z71 paket kommer med aggressiva trampa på fabriken däck och det sitter mer än 2 inches högre än de vanliga modellerna. Saker du behöver
Hammer
Hylsnyckel
Visa fler instruktioner
1

vrida om nyckeln och starta bilen. Om motorn roterar men inte startar, kan bränsleinsprutarna behöva rengöras. Detta är ett vanligt problem vid många Chevy modell pickuper. Den Z71 är särskilt benägna att igensatta sensorer om man kör off-road på en regelbunden basis.
2

Vrid nyckeln och starta bilen. Om motorn inte vev och lastbilens strömmen inte misslyckas, är startmotorn det antagligen. Lokalisera cylinderformade starter under motorblocket och slå den med en hammare. Testa motorn igen. Om det börjar, måste startmotorn bytas inom en snar framtid. Om det misslyckas, ta bort de två bultarna med en hylsnyckel och har enheten testats av en mekaniker eller fordonsindustrin butik. Byt ut enheten om den misslyckas testet. Addera 3

Kör trucken på en öppen väg och variera hastigheten utan att bryta hastighetsbegränsningen. Om motorn fräser och upplevelser överspänning, måste bränslepumpen bytas. Igensatt injektorer kommer också placera extra påfrestning på pumpen och få den att misslyckas. Byt ut pumpen och rengör insprutarna.
4

Lyssna efter ett gnisslande ljud när du kör och vänder bilen. Ljudet indikerar lösa eller slitna remmar. De lager bälten på 1994 är en gemensam fråga och måste dras åt eller bytas ut om de är slitna och slitna. Använd en skiftnyckel för att dra åt svångremmen och eliminera buller.
5

Kör trucken på ett jämnt underlag och snabbt accelerera och bromsa för att testa överföringen. Känn efter tvekan och skakningar när bilen skift. Också övervaka varvtalet för extrema hopp samtidigt flytta. Har överföringen spolas och ersätta vätska för att hjälpa till med detta problem. Om flush inte hjälper, kan överföringen kräva en ombyggnad.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67892.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.