Felsökning av bränslepump i en 1993 Mitsubishi Galant

Moderna bilar, däribland 1993 Mitsubishi Galant, är utrustade med en elektrisk bränslepump. Pumpen sitter inuti bensintanken på Galant med toppen av den utsatta att ansluta bensintanken till bränsleledningarna av bilen. Pumpen drar bränsle från bensintanken och infogar det i bränsleledningarna så att bilens motor har tillräckligt med gas för att utföra. Som med många andra delar på ett fordon, behöver bränslepumpen som skall ersättas med jämna mellanrum. Eftersom bränslepumpen kan vara svårt att komma till när det behöver bytas ut, är det viktigt att felsöka det först för att se om den har misslyckats eller om en annan del av bränslesystemet behöver en reparation. Saker du behöver
Tänger
Tändningsnyckelns
Bränsletrycksmätare
Visa fler instruktioner
1

Look för att se om Galant visar tecken på bränslet pumpa misslyckas. Det finns två primära tecken att titta efter. Först vägrar bilen att starta. Det andra, stannar bilen när du trycker ner gaspedalen. Om motorn uppvisar något av dessa beteenden bör du felsöka vidare för att se om bränslepumpen som orsakar dessa problem.
2

Lyssna om bränslepumpen börjar arbeta innan bilen startas. Sätt ditt tändningsnyckeln i Galant tändning. Vrid nyckeln ett snäpp åt höger så att Galant batteri börjar driva bilen. När bränslepumpen fungerar, kommer det att börja dra bränsle från bilens bensintank så snart batteriet är aktiverad. Du bör kunna höra detta när du sitter i din bil. Vara noga med att utföra detta test på en lugn plats eller ha någon annan stå vid Galant bränsletank för att lyssna på dig.
3

Kontrollera bränsletrycket av fordonet. Den Galant har en Schrader ventil på toppen av motorn där du kan ansluta en bränsletrycksmätaren och se vad bilens bränsletrycket är. Schraderventilen är svart och ser ut som en luftventil på en cykel eller bil däck. Skruva på mätaren, slå på fordonet, låt den gå på tomgång och läs mätaren för att se om Galant s bränsletrycket ligger inom ett godtagbart intervall. Den 1993 Galant bör ha mellan 47 och 50 pounds per kvadrattum av bränsletryck.
4

Bestäm om bränsletrycksregulatorn har misslyckats. Ett lågt bränsletryck läsa på bränsle tryckmätare kan betyda att antingen bränslepumpen behöver bytas eller att bränslet tryckregulatorn inte fungerar korrekt. Lämna bränsletrycksmätaren ansluten till schraderventilen och försiktigt pressa den svarta bränsle linje från regulatorn, som ligger nära Schrader ventil. Om bränsletrycket går upp när du pressa bränsleledningen regulatorn behöver bytas istället för bränslepumpen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67138.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.