Hur man använder Chevy Sensor Scan Check Tool

Tekniker använder sökverktygen läsa diagnostiska felkoder lagrade i Chevy motorns styrenhet. När modulen läser ett fel från en av de många sensorer den bevakar, genererar en felkod i modulen. När koden har butikerna, kommer modulen vända ljuset kontrollera motorn på för att varna föraren om felet. Dessa koder, i och för sig, inte sätta fingret inte själva problemet, utan de motsvarar diagnostiska undersökningsmetoder som hjälper precisera oro så att det kan rättas till. Saker du behöver
Scan Tool Review Pen
Anteckningar
Visa fler instruktioner
1

klättra in i förarsätet och lokalisera den diagnostiska porten, vilket är ligger nära rattstången under instrumentbrädan. Porten liknar något en dator skrivare kabeländen. Dra av skyddslocket från hamnen att exponera datastift. Anslut datalänkens kabeln från felsökningsverktyg i Chevy diagnosporten
2

. Följ din Scan Tool specifika instruktioner om hur du kör ett självtest på Chevy datorsystem. Det är bäst att bekanta dig med dessa instruktioner innan du utför denna procedur. Varje märke och modell av Scan Tool fungerar något annorlunda, så det är bäst att inte anta denna modell fungerar som alla andra att du kanske känner till från tidigare insatser. Du kan köpa ett felsökningsverktyg på de flesta bildelar återförsäljare eller professionella fordonsapplikationer leverantörer verktyg. Se till att modellen du köper är kompatibel med ditt år och modell av Chevy.
3

Skriv ned de felkoder när de visas på Scan verktyget display. Det är bra att hålla ett anteckningsblock speciellt för denna felsökning och reparation session, så du kan ha koder och annan information på plats under diagnostiska förfaranden.
4

Avsluta självtestet utan att rensa koderna. Skanningen Verktyget kommer att uppmana dig att radera eller spara koderna någon gång efter att ha visat dem. Sudda inte koderna om du inte redan har slutfört felsökning och reparation steg som följer läsa koderna.
5

Koppla datalänkens kabeln när du uppmanas att göra det och sätta tillbaka locket på den diagnostiska porten. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64961.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.