Hur man diagnostiserar en automatisk växellåda som börjar i 3: e

automattvätt sändningar undanröja behovet av manuell växling med automatiskt växling när rätt motor och fordonets hastighet uppnås. Till skillnad från manuella växellådor som nedväxling genom direkt användaren kontakt, automatiska växellådor nedväxling med en regulator, eller elektroniska system, som talar om överföringen hur snabbt bilen går. Defekta komponenter som ansvarar för nedväxling kan resultera i en transmission börjat i en växel högre än första. Detta är främst kännetecknas av en långsam start med märkbar förlust av motoreffekt. Saker du behöver
Rag
Automatisk
transmissionsolja Omborddiagnos skanner (tillval) katalog Auto Repair Manual
Blocknyckelsats
dräneringskärlet
Show Fler Instruktioner
1

köra bilen på 25 mph om möjligt. Försök att manuellt växla transmissionen genom att skifta från drivhjulet i andra eller lågväxel. Om bilen inte nedväxling, är ett ventilhus, band justering eller transmissionspumpen problem närvarande och troligen på grund av felaktigt justerade band eller blockerade fluidkanalerna. Om bilen inte nedväxling, har växellådans guvernören eller skift solenoider misslyckats.
2

Kontrollera den automatiska nivå transmissionsolja genom att ta bort oljestickan, torka av den med en trasa, sedan ersätta den och dra ut den igen för att exakt bestämma nivån. Om automatisk transmissionsolja är låg, tillsätt vätska enligt tillverkarens rekommendationer. Låg transmissionsolja kommer inte att tillåta överföring skifta normalt. Addera 3

Placera en liten droppe av transmissionsolja på en vit duk eller pappershandduk bredvid en droppe färskt automatisk transmissionsolja. Om släpp från transmissionen doftar bränt eller är betydligt mörkare än den färska automatisk transmissionsolja, är en flytande förändring nödvändig. Bränt vätska med massor av material i det kan tyda brände interna kopplingar, vilket kräver en motorrenovering. Kontrollera om en igensatt ventil kropp, alltför.
4

Scan för koder med en on-board diagnostik scanner om fordonet är utrustat med ett elektriskt diagnossystem. De flesta bildelar butiker kommer att låna eller hyra en scanner för frekventa kunder. Anslut skannern, vända bilen till tillbehöret läge och ange scannerns scan mode. Koder som indikerar elektriskt fel i överföringen kommer att kräva en kontroll av alla berörda ledningar och sensorer i transmissionen. Använd ett kopplingsschema för fordonet att garantera att inga elektriska kortslutningar har inträffat.
5

Justera banden i transmissionen enligt bilens reparationshandbok. En felaktigt justerade bandet kan orsaka permanent engagerade redskap, till exempel en bil som alltid startar i tredje. I de flesta fall är en kombination skiftnyckel används för band justering.
6

bort överföringen pannan med hjälp av en kombination skiftnyckel. Placera ett uppsamlingskärl under växellådan för att fånga transmissionsolja. När bort, inspektera magneten i botten av pannan för stora bitar av metall. Om stora delar av metall eller överdriven slam är närvarande, ta bort och rengöra kanalerna ventilhuset.
7

Smörj guvernören kroppen och inspektera alla kolvar och kanaler för fri, ohämmad rörlighet. Guvernören säger att transmissionen växla ner med växlingsventil när bilens hastighet reduceras medan under ljus eller ingen motor belastning. En defekt regulator kommer inte att tillåta överföring till växla ner automatiskt.
8

Inspektera skift solenoider för något brott, slitage, korrosion eller uppbyggnad av material genom att köra 12 volt över kontakterna. En rätt kör solenoid kommer att klicka i svar på spänning, vilket indikerar korrekt funktion. Om inget klickande är närvarande, har solenoiden misslyckats och kommer att behöva bytas ut.
9

Byt överföring pan, använder rätt packning-maker som rekommenderas av bilens reparationshandbok. Slutför diagnosen genom att fylla transmissionen med den rekommenderade transmissionsolja som anges i bruksanvisningen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68168.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.