C3 Corvette Headlight Problem

Corvette C3-serien är en sportbil som produceras av den Chevrolet uppdelningen av General Motors. Den C3 producerades från 1968 till 1982 och är känd bland Corvette entusiaster som "The Shark". GM installerat vakuum-aktiverade, pop-up strålkastare som var benägna att slitas ut och lämna strålkastarna fastnat antingen öppen eller stängd. Allmänna problem

Vakuumsystemet var både sårbar och komplicerat. Med tiden gummislangar och andra komponenter i vakuumsystem slits ut, vilket resulterar i förlorad undertryck i strålkastaren ställdon, som öppnar och stänger strålkastarnas dörrarna. Ofta, skulle endast en strålkastare fungera, vilket ger intrycket att Corvette var "blinka." Ägaren har antingen bända strålkastaren öppna eller tvinga den att stänga.
Reparera

Till testet huruvida vakuumet har misslyckats eller har en läcka (med strålkastare i öppet och låst läge), dra den stora gröna slangen och anslut vakuumpumpen. Om undertryck håller, den inre membran och bakre tätande genomföring är båda bra. Om undertrycket sjunker, byt genomföringen. Gummi kit för att bygga om ställdonen finns på Corvette delar butiker. Med strålkastare i stängt läge, koppla ur stora röda slangen och anslut vakuumpumpen. Om undertryck håller, är den inre membranet bra. Om undertrycket sjunker, är den inre membranet läcker och ställdonet måste bytas ut.
Byte

grund av huvudvärk till följd av fastställande av en utsliten vakuumsystem, många Corvette C3 ägare väljer att ersätta de pop-up strålkastare med fasta, infällda sådana. Enkla konverteringssatser säljs på bil mässor och Corvette kataloger utbudet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67331.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.