Min 2003 Grand Am startar inte

Att felsöka en Pontiac Grand Am som inte startar, kontrollera först batteriet systemet för att kontrollera att anslutningarna är täta och säkra. Om motorn fortfarande inte vev, kan det finnas ett problem med säkerhetsfunktion i bilen, helt enkelt lämna nyckeln i "ACC" läget kan korrigera problemet. Om motorn blir över men inte startar, kan det vara en intern fråga i motorsystemet. Detta kan kräva en certifierad tekniker att ansluta en elektronisk serviceverktyg till motorn för att övervaka Electronic Control Module (ECM) timing och bränsletillförsel. Saker du behöver
Voltmeter
Visa fler instruktioner
1

Kontrollera batteriet för att se till terminalerna och kontakter är rena och fria från korrosion, olja och smuts. Kontrollera att kabelgenomföringar är säkra på batteripolerna och att chassit marken är säker och fri från korrosion, smuts och olja.
2

Mät spänningen vid batteriet. Spänningen läsning bör vara 12 volt. Slå på tändningen och starta motorn. Övervaka spänningen medan motorn dras runt. Spänningen bör ligga över 10 volt när motorn är välter. Om spänningen sjunker under 10 volt medan du vevar, ladda batteriet.
3

Mät spänningen vid starter solenoid när motorn dras runt. Spänningen bör vara 12 volt. Om spänningen är 12 volt, kan det finnas ett problem med starter. Leta startreläet genom att följa startmotorsolenoiden trådarna tillbaka till brandväggen. Vrid tändningsnyckeln till "ON" läget och mäta spänningen över reläspolen tråden. Spänningen bör vara ca 12 volt. Om rätt spänning finns och startmotorn inte fungerar, byt startreläet.
4

Återställ säkerhetsfunktionen genom att sätta nyckeln i tändningslåset och vrida det till "ACC" läge. Lämna nyckeln i detta läge i 15 minuter. Efter 15 minuter kommer säkerheten ljuset på instrumentbrädan sluta blinka. Vid denna punkt, starta motorn.
5

Kontrollera bränslefiltret för att se om den behöver bytas ut. Ett smutsigt bränslefilter kommer att begränsa mängden bränsle som levereras till systemet. Byt ut filtret om det är nödvändigt. Om motorn fortfarande inte startar, att ha en kvalificerad tekniker titta på motorn. Det kan finnas ett internt problem i bränsleavgivningssystem.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66279.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.