Hur felsöker jag en värmare i en Dodge Van?

Det är dags att öppna upp huven och göra lite felsökning om värmaren i din Dodge van misslyckas dig mitt i vintern. Lyckligtvis, diagnostisera problemet är ganska enkelt, oavsett om det är ett problem med en trasig säkring eller värmeelementet. Innan du tar din Dodge van in för vad som skulle visa sig bli en dyr affär besök, gå igenom några grundläggande felsökningssteg på egen hand. Instruktioner
1

Kontrollera passagerarsidan golvet efter tecken på fukt eller en stark, söt doft. Har en mekaniker undersöka detta vidare för dig, eftersom detta innebär att kylvätska läcker från värmeelementet och kan behöva bytas ut.
2

Kontrollera att kylaren har tillräcklig kylvätska. Värmaren använder en liten mängd kylmedel för att värma det inre av bilen. Om kylvätskenivån är för låg, kan luft fastna i systemet, och flödet av luft kan begränsas. Med motorn igång, placera din hand strax ovanför slangarna nära brandväggen. Om båda slangarna är inte varmt, kan det betyda att det finns ett problem med kylmedel strömmar genom systemet. Värmaren kärnan kan behöva bytas ut. Ha en kvalificerad mekaniker titta på detta för dig.
3

Starta motorn och vrid den elektriska fläkt och värme upp till den högsta inställningen för att kontrollera att luft blåser över värmeelementet. Om fläkten inte slås på, kan en säkring ha gått, eller fläkten kan vara felaktig. Byt ut fläkten.
4

Veva motorn (vid kyla) för att kontrollera om termostaten har fastnat i öppet läge. Känn övre kylarslangen för att kontrollera kylvätska rinner in i slangen. Om du känner kylvätska, kan det betyda att termostaten har fastnat i öppet. Normalt bör kylmedelsflodet endast när motorn har värmts upp.
5

Kontrollera säkringarna. Läs den schematiska på insidan av rutan säkring för instruktioner om hur du hittar säkringen motsvarar värmesystemet. Om metallband inuti glaset säkringen är skadad eller trasig, byt ut den mot en annan med samma strömstyrka.
6

Inspektera alla slangar anslutna till värmesystemet för eventuella veck eller skador. Byt slangarna vid behov.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65679.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.