Hur man läser Diagnos på en 2007 Tundra

A 2007 Toyota Tundra har flera system som kan självtestning. Den On-Board Diagnostic systemet är kanske den mest besökta, eftersom det innehåller motor, bränslesystem, utsläpp och elektriska nät. Det finns andra system på plats, dock såsom låsningsfria bromsar och krockkuddar. Var och en av dessa körs ett batteri av tester, och en gång konsekventa problem upptäcks, kommer en varningslampa på Tundra s instrumentbrädan. Åtkomst dessa koder kräver diagnostisk hårdvara och samma förfarande. Saker du behöver
Diagnostic scanner
Visa fler instruktioner
1

Titta under Tundra instrumentbräda och till höger om rattstången. Där hittar du ett oskyddat dator utlopp. Anslut diagnostiska scanner till detta uttag och slå på den.
2

Slå på Tundra elsystem. Vissa bildläsare, beroende på märke och specifika diagnostiska system du arbetar med, kommer också att kräva att du startar motorn.
3

Titta på enhetens skärm. Om det finns koder väntar på dig, då enheten har tillverkats med automatisk kod hämtning programmerats i. Om inte, då måste du ange ett ändamålsenligt system-läsning kommandot. Hur man gör detta skiljer sig från skannern varumärke och av fordonets system du använder. Skjut upp till de exakta instruktioner som finns i skannerns manual.
4

Titta igen på enhetens skärm. Koderna kommer att vara där, men de flesta billigare diagnostiska enheter programmeras inte med definitionerna. De flesta är enkla kod läsare. Det finns olika sätt att läsa koderna innan du tittar upp deras definitioner. Först differentiera koderna genom sin status. Till exempel kommer OBD-II-systemet skilja mellan "pågående" och "besvärliga" koder. Avvaktan koder har inträffat vid en låg frekvens. Den Tundra dator noterar deras existens, men inte slå på "Check engine" light. Felkoder har förekommit ofta, och de aktiverar Tundra s "check engine" light.
5

Titta på koderna själva. Den kod som anger ett problem med låsningsfritt bromssystem kommer normalt att vara en sträng av siffror. OBD-II-koderna är alfanumeriska. Den första bokstaven kommer att tala om var problemet ligger vanligtvis. Exempelvis står "P" för drivlina och inkluderar motorn och avgasreningssystem. "B" står för "Body" och omfattar frågor broms inte regleras av ABS-systemet. "C" hänvisar till det elektriska systemet, och "U" betyder nätverkskommunikation.
6

Slå upp betydelsen av varje kod. De flesta OBD-II-apparaten manualer kommer att erbjuda generiska kodbeskrivningar. Dessa koder som används av alla post-1996 fordon som säljs i USA. Toyota har en separat uppsättning OBD-II-koder som kan hittas på nätet.
7

Betrakta varje kodens innebörd. Du kommer att behöva besluta om att reparera de problem själv eller köra Tundra till en Toyota-godkänd mekaniker. Om du väljer professionell hjälp, ta in de koder du har kopierat från din diagnostisk enhet på ett pappersark. Detta kommer att spara i diagnostiska avgifter när du kommer till verkstaden.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67144.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.