Tecken och symtom på en momentomvandlarkoppling Störning

Momentomvandlaren i din bil är i huvudsak den utrustning som gör att kraften från motorn som ska överföras till din sändning och drivlina. Problem med momentomvandlare kan vara allvarliga och orsaka din bil inte att fungera korrekt eller orsaka skador på viktiga och dyra komponenter i din drivlina, såsom din sändning. Momentomvandlaren kopplingen är utformad för att ge ström genom att endast sätta i en riktning. Om kopplingen går sönder eller slutar fungera, kan bilen uppleva flera olika problem. Strömavbrott

Om envägskopplingen i momentomvandlaren fastnar på plats och kommer inte att tillåta att omvandlaren cirkulera hydraulvätskor, kan det orsaka en förlust av makten i fordonet när det färdas med högre hastighet. Detta betyder att om ditt fordon färdas på 50 eller 60 miles per timme och du går att passera någon, kan det inte ha den makt den ska passera eller accelerera.
Överhettning

En dåligt fungerande momentomvandlarkoppling inte kommer att cirkulera vätska ordentligt och kan orsaka att motorn och växellådan överhettas. Motorn kommer att överhettas på grund av den extra tryck den har att utöva för att driva fordonet. Överföringen kommer att överhettas eftersom vätskorna inte cirkulerar ordentligt och misslyckas med att hålla det svalt. Transmissionen kan brinna upp om detta inträffar och måste ersättas helt.
Accelerationsproblem

momentomvandlarkoppling är avsedd att vara en enkelriktad kopplingen. Om det går sönder och börjar röra sig i båda riktningarna, kommer bilen att ha en svår tid att bygga upp den kraft den behöver för att accelerera. Detta innebär att fordonet kommer att accelerera mycket långsamt eller, i vissa extrema fall kan det inte röra sig alls.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66554.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.