Felsökning av en Chevy TH350 Transmission

Chevrolet först producerade TH350 växellåda för 1969 års modell. Den helt automatisk transmission var utrustad med tre växlar framåt och en bakåt. Även utformningen av TH350 är ganska primitivt jämfört med dagens datorstyrda sändningar, bör större demontering lämnas till en professionell. Det finns dock ett antal ganska enkla problem som kan rättas till utan hjälp av en professionell. Saker du behöver
Container
Wrench
General Motors Dexron transmissionsolja
ren trasa
Tänger
styrventilkropp packning
Packning tätningsmedel
Transmission filter

Visa fler instruktioner
1

starta motorn och låt den värmas.
2

Dra växellådans oljestickan och inspektera vätskan på mätstickan för vattenförorening. Vatten kommer att visas som bubblor. Dränera transmissionsolja i en behållare genom att ta bort avloppet bulten i botten av transmissionen med en skiftnyckel. Även bort avloppet bulten i botten hos momentomvandlaren. Momentomvandlaren är mellan transmissionen och motorn och måste nås från under fordonet. Häll 12 liter General Motors Dexron transmissionsolja i oljestickan röret.
3

Dra växellådans oljestickan. Torka av vätskan bort av oljestickan med en ren trasa och sätt sedan in oljestickan i transmissionen. Dra ut oljestickan igen och läs av oljenivån. Nivån ska ligga mellan "Full" och "Lägg till", som visas på oljestickan. Om vätskenivån är under "Lägg till" pour General Motors Dexron transmissionsolja i oljestickan röret.
4

Kontrollera växellådans vakuum linje för sprickor. Om slangen är sprucken, kommer ett vakuum läcka leda och orsaka att transmissionen växla oregelbundet.
5

Justera manöverlänkage. Den manöverlänkage förbinder växelspaken i en hållare på förarsidan av transmissionen. Utformningen av manöverlänkage varierar stort beroende på fordonet, men den grundläggande principen är densamma. Kopplingen är fäst vid transmissionen fästet med en bult eller klippet. Avlägsna fästanordningen med en skiftnyckel eller tång för att frigöra kopplingen från växellådans fäste, sedan flyttar växelspaken till parkeringsläget. Rotera växellådans fäste till sin spets medurs, sedan tillbaka RADANTAL till fästet.
6

Byt kontroll packning ventilhus, eftersom det kan läcka. En läckande ventil huspackning är en ofta förbisedd orsak till ojämn växling. Olyckligtvis kan packningen inte kan inspekteras efter läckor utan att ta bort den och, när de avlägsnats, packningen måste bytas ut. Låt motorn svalna, töm sedan transmissionen och ta bort växellådans oljetråg med en skiftnyckel för att exponera filtret. Avlägsna filtrets fästskruvar och sänka filtret ur transmissionen att exponera ventilhuset. Filtret bultar till botten av ventilkroppen. Ta bort ventilen kroppens bultar med en skiftnyckel och sänk ventilhuset från överföringssystemet. Byt ut packningen ligger på toppen av ventilkroppen med en ny tätning. Applicera inte packningen tätningsmedel till ventilhuset packningen. Dra åt ventilen i transmissionen. Dra åt filtret på ventilkroppen. Applicera packningen tätningsmedel till en ny pan packning och skruva packningen till transmissionen. Fyll växellådan med vätska.
7

Byt växellådans filtret om sändningen fortfarande skiftar oförutsägbart. Låt motorn svalna, töm sedan transmissionen och ta bort växellådans oljetråg med en skiftnyckel för att exponera filtret. Avlägsna filtrets fästskruvar och sänka filtret ur transmissionen. Placera det nya filtret mot överföring och dra åt filtrets bultar. Applicera packningen tätningsmedel till en ny pan packning och skruva packningen till transmissionen. Fyll växellådan med General Motors Dexron transmissionsolja.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67936.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.