Hur man diagnostiserar en bil luktar av frostskyddsmedel

En söt doft insidan eller utsidan av en bil är ett säkert tecken på att bilen läcker kylarvätska. Utmaningen är att lokalisera den del av bilen som läckan är belägen. Även om alla frostskyddsmedel läckor uppstår under huven, kan du felsöka problemet från insidan och utsidan av fordonet. Antifreeze läckor kan orsakas av enkla slang misslyckanden, eller kan orsakas av en spricka i kylmedelsbehållaren eller värmeblock. Instruktioner
1

Slå bilen på och sedan aktivera aggregatet högt för att avgöra om frostskyddsmedel lukten kommer inifrån eller utanför bilen. Om lukten kommer inifrån bilen endast när värmaren är påslagen, är problemet antingen med värmeelementet eller värmaren slangen. Om du bara märker lukten utanför bilen, är det läckage i kylvätskan facket.
2

Reach nära golvet på förarsidan och dra Huvlås.

3

Flytta till framsidan av bilen och köra handen under huven för att lokalisera låset. Skjut spärren åt sidan för att släppa huven. Sätt i pole huven prop i huven för att hålla den öppen.
4

Undersök hela längd värmeslangen för läckor. Leta efter vätska som läcker från någon del av slangen samt synliga sprickor eller hål i slangen. Ägna särskild uppmärksamhet åt där värmaren slangen ansluts till värmaren blocket för att avgöra om det är platsen för läckan.
5

Undersök värmeelementet för en läcka. Läckor från värmeelementet brukar resultera i frostskyddsmedel löper längs sidan av bastuaggregatet eller droppar på marken under bilen.
6

Lokalisera kylvätska facket och kontrollera att den är tät. Kylmediet facket är en klar fyrkantig behållare genom vilken kylmedelsvätskan kan ses. Om kylvätskenivån ligger långt under det rekommenderade fyllningslinjen, indikerar det en läcka.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64680.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.