Hur vet jag om jag har motorfäste Problem?

En motorfäste eller motor fästet är utformad för att fästa bilen motorn till ramen på bilen själv. Fästen är oftast gjorda av gummi och metall. Gummit används för att hålla motorn skaka från att orsaka bilen för att skaka och metallen ansluter motorn till fordonsramen. Syftet med alla motorfästen är samma och antalet motorfästen varierar beroende på bilen. Motorfästen kan så småningom bli skadad eller gå sönder. Om bilens motorfästen är dåliga, kommer du att ha flera tydliga tecken och symtom. Strange Engine Sounds

Starta motorn och låt den gå i några minuter. Rev motorn och lyssna noga. Känner du kraftiga vibrationer? Om en motor mount är instabilt eller trasiga, kommer motorn flytta runt och skapa vibrationer som du kan känna och höra samtidigt inne i fordonet.

När motorn går på tomgång, lyssna efter skrammel. Motorfästen är närvarande för att stabilisera motorn och hålla den från att röra sig fritt under huven. Om motorfästet är dåligt, kommer motorn röra, stöta övriga delar i processen, att skapa en knackning eller rasslande ljud.
Visuella skillnader i motor Alignment

Pop huven och se om motorn ser ur läge. Om det ser det minsta lite annorlunda från sin normala position, kan detta bero på en trasig eller skadad motor mount. Motorfästet är utformad för att hålla motorn anpassas för att möjliggöra korrekt drift och adekvat användning av varje del under huven. En lutande eller hängande motor är ett tecken på en skadad eller trasig motor mount.
Skador och läckage till andra mekaniska delar
p Om ditt avgasrör eller ventil täcka packningar är skadade, kan detta vara ett tecken på en skadad motor mount. I sällsynta fall kan trasiga motorfästen orsaka allvarliga skador på motordelar på sidan av motorn. Samtidigt accelererar, flyttar motorn från sida till sida och delar kan bli knäckt, bruten eller bucklig i processen.

Ta en titt på bälten motor drive och slangar. Motorfästen som är skadade, i dålig form eller trasiga kan sträcka slangarna eller bälten och även få dem att bryta eller knäppa om motorn roterar överdrivet. Kontrollera vattenpumpen och makt bälten styrning samt kylarslangar.

Leta efter avgas läckage. Kolla där huvudet röret ansluter grenröret. Om det finns en läcka här, kan detta vara ett tecken på en skadad motor mount. Ibland kommer huvudet rör sig inte om motorfästet är skadad, bruten eller i behov av ersätter.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64723.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.