Vad händer när en termostat i en bil är dåligt?

Termostater är mycket enkel med konstruktion, vilket innebär att fel är ganska sällsynt. En termostat allmänhet bara misslyckas i ett av tre sätt, man är inte en särskilt stor sak, kommer de andra nuke grundligt din motor på några minuter. Termostat problem är lätta att diagnostisera, och ersättning är vanligtvis inom gränserna för den genomsnittliga mekaniker. Hur en termostat fungerar

tanke på vad de gör, är en termostat triumf för enkelhet och materialteknik. En termostat har fyra grundläggande delar: ett yttre hus, ett skivliknande termostatventil, en returfjäder för att trycka ventilen stängd och ett kolvaggregat för att skjuta den öppna. Det magiska elementet i en termostat är ett vax pellet inuti cylindern, såsom kylsystem temps stiger, smälter vaxet pelleten och expanderar för att trycka på kolven i cylindern. Kolven trycker mot ventilen, och termostaten öppnar.
Fastnat i stängt
p Det finns en god chans att ditt misslyckande kommer från vax och kolvaggregatet, stänga ventil och fastnar det stängt. Detta är mycket dåliga nyheter för din motor, eftersom kylmedelsflöde till radiatorn kommer att upphöra och att motorn överhettas på några minuter. Diagnosen är ganska enkel. Du behöver bara ta bort kylarlocket, ta upp motorn till temperatur och titta ner i kylaren för kylvätska flöde som kommer ut ur den övre kylarslangen. Om kylvätskan inte rör sig och kylaren är kall, har du en termostat problem.
Fastnat i öppet

En termostat fastnat öppen vunnit " t ont mycket bortsett från det faktum att motorn kommer att ta längre tid att komma upp i temperatur och kan aldrig nå sin nominella arbetstemperatur om utetemperaturer är låga. Detta förmodligen inte kommer att skada motorn, men det kommer att göra ont hästkrafter, vridmoment, bränsleekonomi och eventuellt utsläpp. Låga kylvätsketemperaturer kan vara särskilt problematiskt på vintern, som kylmedel ger värmeenergi för värmaren. För att kontrollera om en uppstoppad öppen ventil, titta på kylvätska radiatorflöde när motorn är kall. Om kylvätska cirkulerar när motorn är kall, är termostaten fastnat öppen.
Stuck Halfway eller läckande
p Detta är inte så ovanligt som man kan tro, och det är förmodligen vanligare än antingen fastnat ett helt öppet eller stängt tillstånd. Kolvstängarna i äldre termostater kan antingen fastna halvvägs eller vaxet kan försämra, utan att öppna den hela vägen. Symptomen är en kombination av de uppstoppad öppna och mallig shut förhållanden, men mindre allvarlig och omedelbar. Motorn kan ta längre tid att komma upp i temperatur och sedan långsamt överhettas när det blir upp till hastighet. Bilen kan eller inte kan överhettas att misslyckas, men det kommer definitivt att köra varmare än det borde.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68194.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.