Typer av Auto Diagnostic Scanner

En bilens instrumentbräda innehåller en mängd varningslampor. Detta inkluderar en allmän "Check Engine" light, liksom indikatorer på någon felfunktion hos för låsningsfria bromsar, däcktrycksindikatorer övervakning, och krockkuddar. Vart och ett av dessa diagnostiska system utfärdar en felkod när ett problem upptäcks. Åtkomst dessa koder kräver diagnostisk hårdvara och professionella mekaniker har en dator för detta ändamål. För allmänheten, men det finns mindre diagnostiska kodläsare tillgängliga. Vart och ett av dessa verktyg ansluta till samma uttag i ett fordon. On-Board Diagnostics
OBD-II täcker de flesta motorsystem.

Använda en omborddiagnos (OBD) kodläsare beror på vilket år fordonet tillverkades. Fordon tillverkade efter 1996 går av OBD-II-koder, medan tidigare bilar och lastbilar gå genom OBD-I-koder, och dessa koder kan variera beroende på tillverkare. OBD skannrar täcka en hel del områden i fordonet, men framför allt motorn och bränslesystemet. Felkoderna kan gå från den drastiska till enkel fix, delar av din motor kan behöva mer än rutinmässigt underhåll eller din gas cap kan brytas Addera Bromsar
Alltid diagnostisera bromsen. problem omedelbart.

Vissa skannrar kan vara förenliga med andra diagnostiska system, men många av de billigare är inte. En grundläggande OBD-II scanner kommer inte läsa koder för låsningsfria bromsar (ABS). Medan OBD-II-skannrar täcker de flesta fordon som tillverkats efter 1996, många av ABS-kodläsare omfattar endast vissa fordon. När forska ett eventuellt köp kodläsare, är det klokt att överväga de fordon det kan användas med och göra vissa hårdvaran är kompatibel.
Tire Pressure Monitoring System
Underhålla rätt däcktryck kommer att öka gas körsträcka.

däcktryck övervakningssystem (TPMS) är inte så vanligt som OBD-II-koder, men snart kommer att bli. Department of Transportation har mandat att alla bilar tillverkade efter 2008 vara utrustade med TPMS-sensorer. Även om dessa skärmar är inget substitut för regelbunden kontroll däcktrycket för hand, kan de ge en förare gott varning om att det finns ett problem med ett däck, vilket kan bidra till att undvika en lägenhet eller en punktering. En TPMS scanner fungerar mycket på samma sätt som OBD-II-och ABS-kodläsare. Det samverkar med en fordonets dator, läser felkoder, och kan leda till en diagnos.
Luftkuddar

Krockkuddar arbeta under Extra säkerhetssystem (SRS) . Diagnostiska verktyg för SRS felkoder är knappare än ABS-läsare. Av de få som finns, tenderar de att vara specifika för tillverkarna, som BMW. Också, liksom bromssystemet, om det finns ett problem med krockkuddar, är det bäst att lämna reparationsarbetet till en utbildad professionell. Krockkuddar kan kräva komplexa underhåll och vara dyrt att fixa, så reverse engineering en avslappnad misstag kan bli dyrt.
Multi använda Scanner och bärbara datorer
Diagnostics med en bärbar dator gör det enklare uppdatering och uppgradering som kodning förändringar.

Technology utvecklar i en takt som gynnar integrationen. En dag, kanske diagnostiska kod scanners blivit allt-i-ett-verktyg. Så istället för att äga flera läsare, skulle ett hem mekaniker har ett verktyg för OBD, ABS, TPMS och andra felkoder. Det finns redan flera skannrar som kan göra flera saker samtidigt. Actron s CP9580 Auto Scanner, till exempel, kan läsa både OBD-och ABS-koder. För närvarande, desto dyrare maskinvara, desto mer tillgång till fordonsdiagnos. Det är också ett sätt att kringgå scanners helt. Ett hem mekaniker kan köpa och hämta programpaket och förvandla en bärbar dator till ett flerspråkigt felsökningsverktyg. Däremot skulle en diagnostisk kabel med både en USB-och en 16-polig datalänkanslutningen måste köpas separat.
Data Link Connection

Oavsett diagnossystemet , samverkar med fordonets diagnossystem kräver tillgång till data link-anslutningen (DLC) i ett fordon. Det enda undantaget till detta är med vissa SRS skannrar som kräver öppna bilens huva och hitta en speciell 20-pin uttag. Den regelbundna DLC hamnens läge, men kan variera beroende på märke och modell av fordon men är oftast placerad på förarsidan av bilen under instrumentpanelen mellan gaspedal och trunk release. När ett diagnostiskt verktyg är fäst, hårdvaran och fordonet måste vara påslagen. Skannern kommer att göra resten och automatiskt hämta alla väntar felkod.
Förstå felkoder

skannerns manual ska innehålla alla de generiska definitioner felkoder som beskrivs av Society of Automotive Engineers. Vissa koder kan dock vara specifika för en fordonstillverkare, och definitioner kommer sannolikt inte att vara tillgängliga i ett fordons ägare manual. Det finns många webbplatser på Internet som kan hjälpa till med att hitta nummer definitioner, om du har förlorat din manual eller kan inte hitta den information du behöver.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66028.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.