Biverkningar av Veva en motor utan olja

Om motorn utan olja orsakar stora biverkningar och motorskador. Oljan separerar de rörliga delarna, utan olja, dessa delar skaver mot varandra och skapa friktion och värme. Olja trycks genom systemet genom oljepumpen, vilket förhindrar friktion och värme byggs upp inne i motorn. Knäckt Block

igång motorn utan olja orsakar motorblocket att knäcka. När motorblocket sprickor, vatten och olja kan blandas ihop skapar en enorm mängd värme alstras i motorn. Motorn spricka också kommer att orsaka andra rörliga delar att fastna på plats, låser upp motorn.
Warped Cylindrar

Kolvarna driva upp och ner inuti cylindrarna i en bilmotor. En bieffekt av veva en motor utan olja är dessa kolvar få kontakt med cylinderväggarna, vilket får dem att förvränga. När cylindrarna varp, är formen av cylindern defekt och eftersom kolvarna driva upp och ner, de kommer att hålla på plats. Återigen kommer motorn låsa upp och kräva fullständig ersättning eller ombyggnad.
Lager Bränn

igång motorn utan olja brinner upp lagren som gör att rörliga delar för att vända. Oljan smörjer dessa lager, förhindrar friktion och värme. När motorn stängs över, finns ingen olja där för att smörja lagren och lagren slits snabbt. En sliten lagret bringar de rörliga delarna att vända i en avlång läge, vilket gör att delarna för att gnida mot varandra.
Vevaxel Wears

Vevaxeln är den huvudsakliga delen av motorn som ingriper när tändningen slås. Tandningen börjar en process som avslutar genom att vrida vevaxeln, vilken ingriper kolvarna. Motorn sedan vevar till liv och börjar en process för varje kolv går upp och ner i en timing rörelse. En vevaxel som ingriper utan olja ingriper kolvarna hårt och orsaka skador på kolven vevstaken. Denna skada är dramatisk och orsakar motorn att gripa.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67143.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.