Min Dodge Strålkastare startar inte

Det är frustrerande, farligt och olagligt att köra på natten med dålig eller trasig strålkastare. När båda slutar fungera samtidigt, kan du vara säker på att det är inte en fråga om brutna eller döda lökar, utan snarare ett elektriskt problem. Några enkla diagnostiska tester kan hjälpa dig att upptäcka där den elektriska frågan kommer från i din Dodge bil och hur man rättar till det. Instruktioner
1

Kontrollera spänningsregulatorn. Den är placerad på passagerarsidan av bilen, under huven och nära till stänkskärmen. Kontrollera att kablarna går prydligt från generatorn till batteriet. Om regulatorn ser gamla eller ledningarna är korroderade, måste du köpa en ny på en bilverkstad. Du kan byta ut det själv, haka upp identiskt till den du bort.
2

Inspektera batterikablarna. Se till att de är rena, täta och inte korroderade. Om de är, kan du behöva dra kablar eller byta ut batteriet
3

Kontrollera generatorremmen under huven,. Bandet ser ut som ett hjul med en rem sträckt runt den. Se till att det är uppradade på generatorn hårt och inte löst eller halka. Om din bil gör ett gnisslande ljud när du kör kan bandet vara lös.
4

Förvandla din bil igen och försök strålkastarna när alla kablar är ordentligt åtdragna. Om de fortfarande inte fungerar, byt till din höga balkar för en stund, och sedan tillbaka till ditt halvljus. Om de låga balkar fungerar nu, har du förmodligen ett löst, korroderade eller saknas kabel som du inte kan hitta. Ta bilen till en verkstad så att en mekaniker kan lokalisera och åtgärda kabeln.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65497.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.