Felsökning av Charging System i en Honda CB550 Motorcykel

Laddsystemet på en Honda CB550 motorcyklar är både tålig och noggrann. Avgiftssystemet består av ett batteri, en växelströmsgenerator och en spänningsregulator /likriktare. Eftersom motorcykeln körs, sänder generatorn en variabel ström till spänningsregulatorn /likriktare. Likriktaren filtrerar växelström till likström. Spänningsregulatorn bibehåller sedan en konstant utspänning till batteriet och tillbehör såsom lampor. Från tid till annan, kan något gå fel och leda till att motorcykeln sluta ladda batteriet. Diagnos avgiftssystemet är inte svårt med rätt verktyg och information. Saker du behöver
Metric Hylsnyckelsats
10 mm fast nyckel
mässingsborsten
Shop trasor
Destillerat vatten
Hydrometer
Phillips skruvmejsel
12-volt, 2-amp batteriladdare
Digital multimeter
Visa fler instruktioner
1

Leta rätt på batteriet under vänster sidokåpa. Ta bort vänster sidokåpa och stolen med hylsnycklar. Koppla bort den negativa och positiva batterikabel med en 10 mm fast nyckel. Ta bort batteriet hold-down bandet eller innehavaren plattan, och ta ut batteriet från motorcykeln. Borsta bort eventuell korrosion på polerna på batteriet eller kabeln leder med en mässing stålborste.
2

Torka bort smuts eller rester av batteriet med en trasa, och inspektera elektrolyt nivån, vilket ska sitta mellan de två märkena på batteriet fallet. Tillsätt destillerat vatten som krävs för att bringa nivån för varje battericell upp till "FULL" linjen på batteriet fallet. Torka av utspilld vätska från batteriet fallet med en trasa.
3

Kontrollera den specifika vikten för varje cell i batteriet med en hydrometer. Ta bort alla fylla lock på toppen av batteriet. Kläm gummiboll på hydrometer och fortfarande håller bollen, sätter gummislangen till en av battericellerna. Släpp trycket på bollen, och dra lite elektrolyt i hydrometern. Den specifika vikten av varje cell bör läsa mellan 1.225 och 1.280. Ett fulladdat batteri cell bör läsas 1.265. Varje läsning av varje enskild cell under 1.125 indikerar att batteriet behöver laddas och testa om.
4

Ladda batteriet om någon enskild cell läser vid eller under 1.125 på hydrometer. Anslut den positiva ledningen av batteriladdaren till den positiva batteripolen. Anslut minuskabeln en batteriladdare till den negativa batteripolen. Anslut batteriladdaren till ett vägguttag, och ställ in laddaren till 12 volt, 2 ampere om det är inställbart. Ladda batteriet i åtta timmar.
5

bort batteriladdaren från batteriet och låta batteriet sitta i en timme. Kontrollera igen elektrolyten såsom beskrivits i Steg 3. Om någon enskild cell fortfarande läser mindre än 1.125, har batteriet gått dåligt och behöver bytas ut.
6

Rengör batteriet området på cykel med en trasa och sätt i batteriet i omvänd ordning . Byt inte sidoluckan vid denna tidpunkt.
7

Starta cykel, och ta motorn till normal arbetstemperatur. Stäng av motorn. Anslut en DC-voltmeter till batteriet. Anslut voltmetern positiva (+) ledningen till den positiva (+) batteripolen. Anslut den negativa (-) ledning av voltmeter till marken. Anslut amperemeter i linje med huvudsäkringen kontakten ligger nära batteriet.
8

Starta motorn och slå på helljus strålkastare. Kör motorn vid 5.000 rpm, och observera avläsningen på voltmetern och amperemeter. Voltmetern bör läsa 14.5 volt, och amperemeter bör läsa 0 eller högre. Om spänningen är under 14.5 volt, eller om amperemetern visar mindre än noll, fortsätt till nästa steg för att diagnostisera de enskilda komponenterna. Genom att koppla generatorn ledningen i batterifacket
9

test generatorn . Generatorn bly har fem trådar: tre gula, en svart och en vit. Kontrollera kontinuiteten behandlingen med multimeter inställd på "ohm" skalan. Motstånd mellan de gula trådarna bör sträcka sig från ca 0,41 till 0,51 ohm. Byt ut generatorn om någon av de gula ledningarna visar någon kontinuitet till någon av de andra. Ingen kontinuitet visar statorn i generatorn har en trasig tråd i en av lindningarna och är defekt.
10

Ta den högra kåpan och lokalisera spänningsregulator /likriktare. Regulatorn /likriktaren kommer att ha två kontakter. En kontakt har tre ledningar: en grön, en svart och en röd och vit. Den andra kontakten har fem trådar:. Tre gula, en grön och en röd och vit
11

Anslut en ledning av ohmmeter till gröna likriktare bly. Anslut den andra ledningen till var och en av de gula trådarna i tur och ordning. Var och en av de tre mätningarna mellan den gröna ledningen och var och en av de gula trådarna bör vara desamma. Avläsningarna är antingen alla extremt höga eller alla extremt låg. Om någon visar en annan behandling än de andra, är likriktaren dåligt och behöver bytas ut.
12

Anslut antingen av ohmmeter leder till röd-och-vit regulator /likriktare bly. Anslut den andra ohmmeter ledningen till var och en av de gula leder. Dessa mätningar måste vara samma --- antingen alla extremt höga eller alla extremt låg. Om någon av ledningarna visar en annan läsning från resten, är regulatorn /likriktaren defekt och måste bytas ut.
13

Retest avgiftssystemet som beskrivs i steg 8 om du har bytt ut batteriet, generatorn eller regulator /likriktare. Om motorcykeln är fortfarande inte laddar på denna punkt, har skador uppstod troligen till kabelnätet. Kontrollera kablaget visuellt för brända, trasiga eller nakna trådar, och reparera eller byt ut vid behov.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67117.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.