Hur vet jag om en drivknut Is Bad

CV (konstant hastighet) fogar infördes först på framhjulsdrivna fordon. Det finns två leder per en drivknut enhet, en inre och yttre lagret joint. Den inre fäster splinesen på transmissionen eller transaxel medan den yttre leden fäster splinesen på hjulnavet montering. CV lederna är ur funktion och inte kräver underhåll. Även om det är ovanligt för dem att misslyckas, eftersom de är utsatta för under bilen elementen i gummistövlar kan spricka eller gå upp. Men även efter normalt slitage, kan de inre lagren slits också och försvagas. Saker du behöver
Däck blocket
Jack
Jack står
Ficklampa eller handla ljus (tillval)
Visa fler instruktioner
1

Provkör fordonet först. För yttre drivknut misslyckande, kommer en uttalad klicka eller krasande ljud släpper när man tar svängar, vilket ställer extra belastning på lagren.
2 drive

Test för inre drivknut misslyckande. Slitna splines på spindeln i det inre drivknut kan glida inne i transmissionen eller slutväxel. När du säkerhetskopierar, acceleration och retardation, lyssna efter uttalad clunking och halka. Medan liknande symptom kan uppstå med inre växellåda eller transaxel slitage eller slitna kugghjul differential, är det oftast en dålig inre drivknut.
3

Notera medan provkörning för clunking ljud, vibrationer eller shuddering som ökar med revolutionen av däcken vid acceleration efterfrågan. Dessa symtom kan vara tecken på inre gemensam svaghet eller misslyckande.
4

Placera ett däck blocket mot ett däck på motsatt axel på fordonet från drivknut du vill inspektera.

5

Höj kvartalet panel av fordonet (eller hela axeln) och sedan stödja den på pallbockar. Du kan dra åt parkeringsbromsen om du visuellt inspektera främre drivknutar, men gäller inte det för bakre drivknut kontroller eftersom det inte kommer att tillåta dig att snurra hjulen.
6

Titta under upphöjda hjul (er) och snurra däcket. Använd en ficklampa eller handla ljus att visuellt inspektera de yttre och inre drivknut stövlar för uppenbara sprickor eller revor. Drivknut stövlar som har slitits helt öppen kommer också att ha fett sprutas ut och belägga inre kanten av däcket och hjulet knoge.
7

Vrid ratten hela vägen till ena sidan och sedan snurra framhjulet (s) för att ge dig en bättre visuell inspektion av de främre drivknut stövlar för torra ruttna, sprickor eller revor som inte är så uppenbara.
8

Placera fingrarna innanför rivna boot av CV-leden (om tillämpligt) och gnugga fettet mellan fingrarna. Om det känns grynig, då har det blivit förorenad med smuts och annat grus från vägarna. Medan CV-leden kan eventuellt rengöras och repareras, måste det tas bort från fordonet och arbetskostnader att rekonditionera leden kan vara mer än att ersätta den.
9

Var noga med att leta efter torr-ruttnande sprickor i den inre delen av de dragspel formade stövlar. Även om det inte kan vara ett tecken på drivknut misslyckande, kan du stövlar bytas innan de inre lagren av CV-leden bli förorenat.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65208.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.