Så provas Insprutningsmunstycken på en 1994 Buick Park Avenue 3.8L

Bränsleinjektorerna på en 1994 Buick Park Avenue med en 3,8 liters motor kan orsaka samma symptom som finns i en antändning problem. Om en injektor börjar misslyckas kan det orsaka en miss eller död fläck vid acceleration eller ens en mycket ojämn tomgång. Bränslespridare har makten så snart tändningsnyckeln vrids på. Datorn styr negativ eller jordsidan av injektorn. Ju längre datorn injektor drivkrets grunder bränsleinsprutningsdonet ju längre den håller öppet ge bränsle. Saker du behöver
Voltmeter
Noid ljus Flighter Long tunn gemensam
skruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

Starta motorn. Placera en lång skruvmejsel ovanpå injektorn med handtaget mot örat för att lyssna till injektorn. En kontrollampa tecken på en injektor operativsystem är korrekt en stadig klickande ljud. Kontrollera alla spridare i detta sätt att isolera dåligt fungerande spridare.
2

Stäng av motorn och koppla ur den elektriska kontakten på en av spridarna. Sätt Noid ljuset i kabelhärvan kontaktdon. Den Noid ljuset är helt enkelt en liten lampa som lyser varje gång datorn grunder kretsen. Starta motorn och observera ljuset. Om ljuset har en stadig flash datorn injektorn drivkretsen är bra. Om blixten är inkonsekvent, måste datorn bytas eftersom drivkretsen är fel.
3

Starta motorn och dra den elektriska kontakten från varje injektor en i taget, sedan byta kontaktdonet. Flytta till nästa injektorn. Lyssna och observera mängden motorns varvtal sjunker när injektorn är urkopplad. Alla spridarna ska bromsa motorn samma belopp. Om man observeras som inte gör någon större skillnad, att injektorn är felaktig.
4

Rengör spridarna om inga problem fanns i de tidigare stegen. Spridarna är igensatta med sediment eller kol. Det enda sättet att effektivt göra detta är att använda en professionell renare bränsleinsprutning. Detta är en burk av trycksatt renare installerad på bränsleledningen medan bränslepumpen är inaktiverad. Motorn startar och går helt på burk trycksatt bränsleinsprutning renare tills det rinner burken och slutar springa. Detta kan göras med ett kit från en Biltema eller en serviceverkstad kan göra denna process för dig.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/63670.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.