Hur vill kolla Freon Nivåer i en VVS-enhet

Freon är ett köldmedium som inte längre används i bilarnas luftkonditioneringssystem. Fordon tillverkade före 1990 kan fortfarande innehålla freon i HVAC. Om du misstänker att din A /C inte fungerar eller du vill bara kolla freon nivåer, en enkel mätare som kan köpas på någon Biltema kan berätta trycket och mängden freon i systemet. Saker du behöver
A /C tryckmätare
Visa fler instruktioner
1

Lokalisera lågtryck luftkonditionering linje på VVS-system. Lågtrycksenheten linjen är under huven och kan vara på vänster eller höger sida av fordonet. Linjen kommer att vara en stor stål linje skillnad från de flesta andra linjer under huven. Denna linje är den enda säkra linjen du kan använda för att kontrollera freon i systemet. Den lågt tryck linje kommer typiskt att ha en blå mössa på det, vilket indikerar lågt tryck. Den högtrycksledning har en röd mössa på det, vilket indikerar högt tryck i ledningen.
2

bort det blå locket på lågt tryck linje genom att skruva loss den med fingrarna.

Billiga 3

Anslut manometern till lågtryck line via snabbkopplingen (snap-on) montering på mätaren.
4

Kontrollera trycket på manometern . Trycket mäts i pounds per kvadrattum (psi). För enkelhetens skull många mätare har färgade band. Om trycket ligger inom det gröna bandet på mätaren, då freon nivåer i ditt VVS-system är lämplig och säker.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64442.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.