Felsökning av en Ford Explorer XLT

Ford Explorer XLT är en fyrdörrars, fyrhjulsdrift sport fordon. Utforskaren finns i flera olika stilar, inklusive XLT och Eddie Bauer begränsad upplaga som båda erbjuder extra funktioner som elektriska fönsterhissar, elspeglar och lädersäten. Det XLT har också en fyra-liters V-6 motor. Felsökning fordonet kräver grundläggande mekaniska kunskaper och förmågan att göra detaljerade observationer. Saker du behöver
Startkablar
voltmeter
Starter
Hammer
Visa fler instruktioner
1

Vrid nyckeln och försök starta fordonet. Testa innerbelysningen och elektronik om motorn är död. Om fordonet inte har makt, fäster startkablar till batteriet och en kör bil. Låt batteriet laddas i flera minuter och starta bilen. Om batteriet inte håller laddningen, ersätta den med en ny.
2

Använd en voltmeter för att testa generatorn om batteriet töms regelbundet. Om generatorn fortsätter drain-laddningscykler på batteriet, kommer det att förstöra småningom batteriet. Byt ut en trasig generator så snart som möjligt.
3

Öppna huven och försök att starta fordonet. Om motorn inte vev och det gör ett klickande ljud, måste startmotorn bytas. Hit startmotorn med en hammare för att låsa upp tänderna och byt startmotorn så snart som möjligt.
4

Kör fordonet på en jämn yta och känsla för överspänningar. Om motorn inte alltid svarar på trycket på gasen, är bränslepumpen svag och kan behöva ersättas. Om fordonet är svår att styra, kan servopumpen också kräva ersättning.
5

Drive vid olika hastigheter för att testa överföringen. Om överföringen tvekar eller skakningar medan flytta, det kräver service. Transmissionen kan vara lite på vätskor eller det kan kräva mindre reparationer. Sluta köra Explorer tills problemet är löst.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67873.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.