Vilka är de tecken och symtom på en felaktig O2-sensor?

Bilens O2 sensor mäter förhållandet mellan syre och bränsle. Det ligger i avgasflödet, där dess mätningar guide datorstyrning av bilens bränsle-insprutning och avgasreningssystem. Sensorn tar mätningar av mängden syre som behövs för att oxidera eventuella kvarvarande brännbara ämnen i bilens avgaser. Datorn använder informationen för att justera bränsleblandningen. Buller och prestanda

En felaktig O2-sensor sänder falska signaler till bilens dator, som sedan underlåter att sända rätt bränsleblandning till motorn. Beroende på exakt vilken typ av fel på syresensorn, kan motorn uppsving eller tveka. Det kan också köra fett eller magert. Motorns cylindrar kan också ur funktion, eller att motorn kan pinga.
Fel på relaterade komponenter

En dålig syresensor inte bara påverkar motorns prestanda, men också minskar utsläpp systemets effektivitet. Om ditt fordon inte utsläpp testning, kan detta vara orsaken. En felaktig O2-sensor kan också orsaka för tidigt bortfall av bilens katalysator, vilket indikeras av en lukt av svavel i bilens utsläpp.
Förlust av Fuel Economy

Eftersom datorn är oförmögen att korrekt reglera bränsleblandningen, kan din körsträcka se en betydande minskning. Om du verkar vara påfyllning din bensintank oftare, och dina körvanor har inte förändrats, kan detta vara en effekt av en felaktig O2-sensor.
Check-Engine Light

I bilar som är utrustade med en check-motorn ljuset i instrumentpanelen, kommer varningen tänds när syresensorn börjar svika. Varningslampan kan slå på och av intermittent, eller det kan tändas under längre perioder före avstängning, sedan på den igen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66094.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.