Automotive Testing Verktyg

Auto mekanik som behöver diagnostisera en bils problem med en automatisk växellåda, behöver förgasare, tändsystem eller bränsleinsprutningar att köpa rätt bil testverktyg för att räkna ut exakt vad som orsakar en bil att köra fel. Dessa testverktyg kan anslutas till bilens motor via en elektrisk kabel medan bilen är igång så att mekanikern kan diagnostisera en bils problem på ett exakt sätt. Radiator tryckprovare kit

Designad för att diagnostisera en bil s radiator för läckor och dess förmåga att stå emot både höga och låga utomhustemperaturer, har kylaren tryckprovare kit en lång pneumatisk slang, temperaturmätare och diverse lock radiator . Dessa lock kommer att utrusta de flesta någon inhemsk eller importera bil och kommer att göra det möjligt för bilmekaniker att driva den pneumatiska slangen ner i en bils kylare under testet. Medan mekanikern vrider ratten ligger på spårvidd kontroll att driva en koncentrerad mängd av luft in i kylaren, indikerar mätaren om någon luft går förlorad på grund av en läcka eller annan skada. Addera IAC signal testare

Används för att diagnostisera elektroniska styrsignaler modul som ger rätt riktning till idle air-kontroll motor på port bränsleinsprutning, kan IAC signalen testaren kan användas på en mängd olika GM och Ford bilar. Denna bil testverktyg presenterar en noid ljus på sin yttre mätare som blinkar en gång när en signal skickas till det indikerar att injektorn eller bränslesystemet orsakar bilens problemet, inte det elektriska systemet. När detta testverktyg används och noid inte blinkar, vet mekaniker sedan kontrollera bilens elsystem för att diagnostisera problemet.
In-line tändgnista testare

Designad för att testa en bil s tändning för gnista skick så att bilen kan starta utan att misslyckas, innehåller in-line tändgnista testare ett gummihandtag utrustad med en lång metall nål som passar över en bils elektriska tändningen. När bilens motor är avstängd, de bilmekaniker infogar metallen slutet av testaren i bilens viktigaste tändkabeln. Motorn startas då och glödlampan på testverktyg blinkar om tändningskretsen är klar. Om lampan inte blinkar, vet mekanikern då att han måste reparera tändstiftet själv eller ta bilens tändningssystem isär för att ta reda på varför tändningen inte fungerar.
Battery Load Tester

Eftersom det är mycket viktigt för en bils batteri helt laddad och redo att börja en bilens motor, försäkrar batteriet lasten testaren att en bil batteri kapacitet är fullt. Denna bil testverktyg består av en liten låda utrustad med två små kablar på vardera sidan av lådan som är monterad på toppen av en bils batteri medan auto inte är igång. Mekanikern kopplar därefter batteriet belastning testare på och läser mätaren som är med på metallen rutan för att se hur mycket ström bilbatteriet utmatning. Om den spänning som anges på mätaren är för låg, vet mekanikern att antingen reparera batteriets kablar eller om att byta ut batteriet helt och hållet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65036.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.