Ford Ranger Motor Felsökning

Om du behöver felsöka en Ford Ranger motor och du inte vet exakt var du ska börja, det omborddiagnos systemet kan erbjuda en enorm mängd bistånd. Ranger diagnostiska datorn kör en rad kontroller och tester hela tiden. När ett fel uppstår, tilldelar systemet det ett kodnummer. Om det händer ofta nog, kommer det att vända på Rangers kontrollera motorn ljus. Datoriserade diagnostik, men kommer aldrig att bli det ultimata svaret, dock. Om du använder systemet för att göra en lista, kan det förkorta den tid felsökningen medför. Saker du behöver
Pen
Paper
Byglingstråd
OBD-II skanner
Visa fler instruktioner Begagnad Ford Rangers Efter 1996 (OBD-II) katalog
1

Anslut OBD-II skanner s ackord i Rangers Data Link Connection. Detta uttag fungerar som inkörsport till Rangers diagnostiska dator. Du hittar den under ratten och någonstans mellan den vänstra kick panel och bromsen.
2

Slå på scannern, om du inte äger en som är inställd på auto-aktivera gång en data signal finns. OBD-II-skannrar är alla olika med varumärket, så alltid läsa och skjuta till de instruktioner som finns i skannerns manual.
3

Stick nyckeln i Rangers tändningen och slå till "On. " Du kan äga en skanner som kräver att du stänga av motorn på. Om så är fallet, att vid denna tid.
4

Ange ett "Hämta", om ditt varumärke på skannern är inte förebådade att göra det automatiskt. Eftersom knapp layout varierar med scanner, måste du konsultera din handbok i hur man gör det.
5

Kopiera felkoder på en bit papper, när skannern har hämtat dem. Sedan, bläddra igenom koder och leta efter dem med "avvaktan" status. Kopiera dem ner också, men gör dem en lägre prioritet. Felkoder har förekommit ofta medan väntande koder har inte. Ändå kunde väntan koder vinna "Trouble" notering, om de fortsätter att inträffa.
6

Slå upp OBD-II kodande definitioner i skannerns manual. Dessa definitioner bör vara en del av en längre lista av generiska OBD-II-koder. Ford har separata, kompletterande OBD-koder som du behöver för att leta upp på nätet. Ranger handbok kommer inte att ha dem. Kopiera alla kodning definitioner på papperet med kodnummer.
7

Öppna Rangers huva. Börja på toppen av din lista, med felkoder. Undersök alla de områden som överensstämmer med dessa koder. Stryka de koder du eliminera från ersättning. Flytta på de oavgjorda koder och göra samma sak. Addera Ford Rangers 1995 och före (EEG-IV)
8

Starta Rangers motorn och låt den gå på tomgång till den når operativ temperatur. Detta kommer att ske snabbare om luftkonditioneringen är avstängd. Stäng sedan av motorn och elsystem off, men lämna nyckeln i tändningslåset.
9

Gå med i Rangers Självtest Out och självtest I kontakterna med bygel. STO är en sex-port hub som är trapetsformad. STI är ett fack på en tråd, som ligger precis intill STO. Båda kan hittas mot baksidan av motorrummet. Ena änden av bygel måste gå in i STI, till de övriga behoven gå in längst ner till vänster "marken"-facket på STO.
10

tillbaka till förarsätet och vrida om nyckeln i tändningen på "On", men du kommer att behöva lämna av motorn.
11

räkna hur många gånger kontrollpunkter blinkar motorn ljus, och krafsa numret på en bit papper. Fords pre-OBD-II-koder (EEG-IV) är tvåsiffriga. Det första numret kommer att vara långa blixtar, följt av en paus. Det andra numret ska vara snabb, puls-liknande blinkar. Till exempel, EEG-IV kod 44 kommer fyra långa blixtar, en kort paus och fyra korta blinkningar. Beskrivningar för dessa koder måste hittas på nätet. Din Ranger ägare handbok kommer inte ha dem. Det enda andra alternativet är att köpa en Ford Ranger Haynes reparationshandbok.
12

Undersök Rangers motorn. Börja på toppen av din lista och titta på motorn områden som överensstämmer med de kodande beskrivningar. Skrapa ut koder när du har eliminerat dem från övervägande.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66520.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.