Vad ska kontrolleras först när en Check Engine tänds

Det finns hundratals anledningar till varför en "Check Engine" light kan komma på i bilen. Sedan genomförandet av On-Board Diagnostics II (OBD II) 1996, diagnostisera orsaken genom datorsystemet på alla fordon är nu standardiseras. Medan de flesta felkoder innebär utsläpp, det finns många andra sensorer som kan orsaka "Check Engine" att lysa. Diagnostisera problemet snabbt är viktigt. Att ignorera ljuset eller återställa det kan orsaka driftsproblem och äventyra andra komponenter ner linjen. Vad vill kolla First

Det allra första att kolla när "Check Engine" light (även känd som fel indikatorlampa) tänds på instrumentpanelen är koden. En dator eller Scan Tool måste vara ansluten till din bil, och relevant information om fordonet måste vara inloggad i felsökningsverktyg. Nyare sökverktygen kräver inte mycket information om fordonet, om någon alls.

Så när MIL tänds, att markera de vätskor, luftfilter eller något annat vanligt underhåll komponent --- även en bra förebyggande underhåll praktiken --- är verkningslös. De vätskor för fordonet (t.ex. olja, transmission och kylvätska) anställa sina egna lampor tjänsteindikatorbitar som tänds när det finns ett problem.

Flesta diagnostiska felkoder (DTC) som utlöser MIL affären med utsläpp eller interna moduler eller sensorer. På grund av detta, och eftersom det finns hundratals felkoder som kan orsaka MIL till ljuset, är det snabbaste och mest effektiva sättet att diagnostisera problemet den har den elektroniska styrmodulen (ECM) skannas.
On-Board Diagnostics (pre-OBD II)

Elektroniska styrenheter har integrerats med fordonssystem sedan slutet av 1970-talet. I början av 80-talet med genomförandet av OBD, var de enligt lagar. Däremot kan varje biltillverkare designa sin egen stil och placering av ECM. Detta orsakade många problem för att diagnostisera MIL. Olika plug-in adapter ofta krävs för olika märken och modeller, samt placeringen av de diagnostiska länk kontakterna inte var standardiserade. Vissa modeller används även MIL att blinka i numerisk sekvens för att kommunicera koden.
OBD II

Genomförandet av OBD II 1996 standardiserade MIL-koder och placeringen av diagnoslänkmoden kontakten. Dessutom gjorde samma plugg och uttag för varje fordon var standardiserade.
Vad kan man göra och vart man vänder

När MIL tänds på instrumentpanelen, något har gått fel i fordonet, och det försöker att låta dig veta. Medan de flesta bildelar butiker och stationer reparation bär OBD II skannrar, erbjuder de ofta att skanna bilen gratis. Dessutom bärbara skannrar är nu tillgänglig för gör-det-själv mekaniker.

Fordon utrustade med OBD innan de tillverkas under 1996 kan finna de måste betala till bensinstationen eller återförsäljare för att upptäcka problem med fordonet . Detta beror på att Scan Tool kan kräva flera adaptrar och datachips för att hämta information.
Fusk Koder

fusk MIL är meningslöst. Återställning av koden är mest sannolikt endast kommer att resultera i det ljus som kommer tillbaka på. Ibland tar det en stund för datorn att testa sig själv, andra gånger på hårda koder, kommer den att lysa strax tillbaka. Inte alla koder är hårda koder och kan fastställas ganska billigt, men det bästa man kan göra när det "check engine" blinkar på är att ha datorn skannas och vidta alla gissa ur problemet med din bil.
Addera ditt .from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64270.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.