Bad EGR-ventil Symtom på en CRX

För att minska utsläpp från fordon, började biltillverkare under 1970 lägga EGR-ventiler till bilmotorer. EGR-ventiler arbete genom att införa en liten mängd av avgaserna in i motorns förbränningskamrar, vilket bidrar till att sänka temperaturen av förbränning och minska produktionen av föroreningar. EGR-ventiler har en direkt inverkan på resultatet för en motor, och om de inte fungerar på rätt sätt, kan det orsaka en rad problem motorprestanda. Dålig Idle

När en EGR-ventil inte öppna eller stänga ordentligt, fungerar den som ett vakuum läcka och ändrar bränsle-luft blandningsförhållande. Resultatet är en bränsle-luft-förhållandet som slutar vara för mager eller för fet, vilket gör att motorn misständning och spotta på tomgång hastigheter.
Minskade Fuel Economy


En dåligt fungerande EGR ventil kommer inte riktigt reglera mängden avgaser lagts in i förbränningsrummet, vilket kan ha en negativ inverkan på hur väl motorn förbränner bränsle. Detta kan leda till en minskning av den totala maskinstyrka som tvingar motorn att bränna mer bränsle för att utföra samma mängd arbete det skulle om EGR-ventilen inte var felaktig. Bilens färddator kan också notera den misslyckade EGR-ventilen och införa extra bränsle i cylindrarna för att kompensera, vilket resulterar i mer bränsle förbränns.
Överhettning

EGR-ventiler reducera temperaturen av förbränningsprocessen genom att lägga till avgaserna till bränsle-och luftblandningen. När en EGR-ventil inte öppnas, är inte tillräckligt avgas tillsätts, vilket orsakar att förbränningstemperaturen att stiga, liksom den övergripande driftstemperaturen för motorn.
Motorknackning

motorknackning orsakas av för tidig antändning av bränsle och luft blandningen inuti förbränningskammaren. När en EGR-ventil inte fungerar korrekt kan den leda till att temperaturen inom förbränningsrummen att öka, vilket gör att bränsle-och luftblandningen att antända förtid. Resultatet knackar och pinga när motorn är placerad under belastning eller under acceleration.
Utsläpp Öka

Den primära funktionen hos EGR-ventilen är att minska produktionen av skadliga gaser från motorn. EGR-ventilen sänker temperaturen av förbränningsprocessen, vilket i sin tur minskar mängden kväveoxider som motorn. När en EGR misslyckas eller fungerar felaktigt, kan det inte korrekt sänka förbränningstemperaturen, vilket resulterar i en ökning av nivån av oxider av kväve som produceras av motorn. Dessa ökade nivåer noteras av ökade avläsningar under emissionskontroller och eventuellt misslyckande av fordonet att passera testning. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66067.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.