1981 Ford F-150 Front Suspension Felsökning

Den 1991 Ford F-150 kom utrustade med tre grundläggande typer av fjädring: a tvåhjulsdrift coil-fjädring, en två-hjulsdrift bladfjädring och en fyrhjulsdriven köra Dual Shock och coil-fjädring. Testa varje typ av suspension kräver en rad olika steg. Bekräfta att alla upphängning och bussningar fungerar korrekt är avgörande för driften av alla tre typer av framvagnen. Fjädringskomponenter på 1991 F-150 kan slitas ut med tiden eller blir korroderade på grund av miljöfaktorer. Saker du behöver
Assistent Review 2-ton eller större kapacitet jack (tillval) Sida 2 pallbockar (tillval)
Visa fler instruktioner
tvåhjulsdrift Coil Spring Front Suspension
1

Tryck nedåt med kraft på framsidan av F-150, släpp sedan lastbilen. Om lastbilen störtar nedåt och upp endast en gång, då de främre stötdämpare och fjädrar är i gott skick. Om trucken studsar eller går ner och upp flera gånger, då fjädrarna eller chocker på framför lastbilen behöver bytas. Inspektera chocker och fjädrar för överskjutande rost eller vätska från de chocker. Fukt runt höljet av chocker är en bra indikator chockerna är dåliga.
2

Knäböj bredvid hjulet väl på ena sidan av lastbilen. Leta reda på främre och bakre monterade blad-fjäderbultarna om du har en dubbel bladfjäder front. Be din assistent att studsa den främre änden av lastbilen. Inspektera radien arm som skjuter ut bakåt från axelarrangemanget och är monterad på en bygel på chassit. Leta efter något spel i bussningen vid den bakre änden av radien armen. Upprepa detta steg på den andra sidan av trucken. Byt båda bussningar radiearmen om du tycker att en eller båda är dåliga. Addera 3

Be din assistent för att fortsätta att studsa den främre änden av lastbilen. Inspektera den övre änden av hjulhuset, vid den övre spolen-fjädersäte. Om du märker någon rörelse i det övre fjädersätet, stoppa studsar av lastbilen. Höj framför lastbilen med en domkraft och plats pallbockar under främre rambalkar i lastbilen. Sänk bilen på domkraften. Inspektera de övre fjädersätena närmare kontrollera de övre fjädersätena är inte trasiga eller rostat sönder.
4

Höj lastbilen utanför domkraften när inspektionen är klar. Ta läktaren underifrån lastbilen och sänka lastbil till marken.
Tvåhjulsdrift bladfjäder Framfjädring
5

Tryck nedåt på den främre stötfångaren av lastbilen släpper sedan lastbilen. Om trucken endast dips en gång och studsar tillbaka upp, de främre stötdämpare och bladfjädrar är i bra form. Om lastbilen studsar mer än en gång eller fortsätter att studsa, kontrollera fysiska tillstånd både främre stötdämpare och bladfjädrar. Byt främre stötdämpare eller bladfjädrar som behövs.
6

Knäböj bredvid ett hjul väl, och be din assistent att studsa lastbilen upp och ner. Inspektera de främre och bakre blad-fjäderbultarna, letar efter lek eller rörelse i mellan våren slutar och bygel bultar. Om du upptäcker att ena änden av bladfjädern har spelar in det, byta båda bladfjäder bussningar inne i bojor. Upprepa detta steg på andra sidan eller bara byta bussningarna.
7

Inspektera stabilisator länkar, som ligger bara bakåt från de främre chock tornen. Om stabilisatorn länkar är brutna eller bara hålls vid ena änden, byt båda stabiliserande länkar. Vicka länken sida till sida. Om länken ger inget motstånd och rör sig fritt, då ersätta de stabiliserande länkarna på båda sidor om lastbilen.
8

Lie under förarsidan av lastbilen. Be din assistent att studsa lastbilen upp och ner. Inspektera frontmontering spåret bar slutar för spel. Spåret Baren sträcker sig från den främre övre chock montera diagonalt över till passagerarsidan ram. Byt bussningarna i båda ändar av banan bar, även om du ser rörelsen endast i ena änden.
Fyrhjulsdrift Framfjädring
9

Tryck nedåt på främre stötfångare av F-150 släpper sedan. Om trucken levereras uppåt och vilar efter endast en studs, då de främre dubbla stötdämpare och spiralfjädrar är i bra form. Om trucken studsar flera gånger, inspektera spiralfjädrar och dubbla stötdämpare på båda sidor av trucken med avseende på skador. Byt båda chocker på vardera sidan av lastbilen även om du bara tycker att man är dålig. Byt chock bussningar samt. Byt ut fjädrarna på båda sidorna av lastbilen om du tycker att en fjäder är dålig.
10

Be din assistent att studsa framför lastbilen, och inspektera radie armarna på båda sidor om lastbil. Radien armar sträcker sig från den främre axeln bostäder till en schackel fäst i chassit. Om du ser spela i båda bakre änden av en radie arm, byt båda bussningar radiearmen.
11

Inspektera stabilisator länken, på baksidan av båda Styrspindlar. Wiggle länken med handen. Om det inte finns något motstånd från länkändama, byt båda länkar. Om länkändama bryts eller bara fäst vid ena änden, byt båda stabilisator länkar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68481.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.