Vad orsakar Bil Cylinder Damage?

Det finns ett antal indikatorer på cylinderväggen skador som kan höras och ses som bilen drivs. Om mellanrummet mellan cylindrarna och kolvarna är för stor, kan du höra ett ljud som kallas "kolv slap." Om din motor är att använda mer än en liter olja per tusen miles, är det antagligen skador på kolvringarna och skador på cylinderväggarna. Brist på smörjning

cylinderväggarna smörjs som den roterande vevaxeln plockar upp olja från oljetråget och slänger upp den på cylinderväggarna. När kolven pressas ned under förbränningen stroke, olja ringar på varje kolv skrapa överflödig olja från cylinderväggen, vilket lämnar en tunn olja lager av hydrodynamisk smörjning. Detta lager av olja är det som skyddar din motor cylinder väggar från skador. Om du tillåter din motor att arbeta med för lite olja i pannan, är resultatet cylinderväggen skador.
Motoröverhettning

Normal arbetstemperatur för bil och pickup motorer är 195-220 grader Fahrenheit. Generellt når när motortemperatur 280 grader Fahrenheit, motorns inre delar börjar att växa och därmed orsaka metall-mot-metall-kontakt mellan rörliga delar. Metall-mot-metall kontakt med cylinderväggarna skador både kolven och cylinderväggen. Fortsatt motordrift vid temperaturer av 280 grader Fahrenheit kan orsaka kolvarna att gripa i cylindern. Allvarlig cylinder och kolv skador kan uppstå första gången bilen är tillåtet att överhettas.
Smuts och föroreningar

smuts och föroreningar kan komma in en motor cylinder från ett antal olika källor. Smutsig motorolja stänkte upp på cylinderväggar under motorns drift kan orsaka den yta som skall protokollföras som kolven rör sig upp och ner. Kolavlagringar runt ventilerna kan brytas av under förbränning och orsaka skador på cylinderväggarna. Kolvringar kan gå sönder om du tillåter motorn att arbeta vid för högt motorvarv, skapa små bitar av metall som skadar cylinderväggarna.
Piston Slap

Piston slap skador uppstår vid de övre och undre gräns för kolvens slaglängd i cylindern. Då motorns åldrar, spelet mellan kolvar och cylinderväggarna ökar. Eftersom varje kolv når den övre eller undre gränsen för resor inom cylindern, kolvarna svänga på kolvbult som fäster kolven till vevstaken. Denna rotation orsakar överdriven förslitning av cylinderväggen som varje kolv "slaps" in i cylinderväggen. Piston slap gör ett ljud som kan diagnostiseras genom en upplevelse bilverkstäder tekniker.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68643.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.