Hur man fixar en 1995 Ford F-150 med en Laddningsproblem

Den 1995 Ford F-150 behöver ett fulladdat batteri för att starta motorn. När motorn är igång, är de elektriska systemen drivs av generatorn, vilket också är ansvarig för att hålla batteriet laddat. Det finns flera skäl till varför ett batteri inte kommer att hålla laddningen. Felet kan ligga hos batteriet, generatorn eller deras beståndsdelar. Du kan försöka diagnostisera problemet med hjälp av en voltmeter och genom att kontrollera kablar och bälten som kör avgiftssystemet. Om antingen batteri eller generator är defekt, kommer de att behöva bytas ut. Saker du behöver
Ögonskydd handskar
arbete
voltmeter
Skiftnyckel
Stålborste
Vaselin
Hylsnyckelsats
Visa fler instruktioner
Drivrem och generator Check
1

Höja huven. Kontrollera drivremmen som driver generatorn för korrekt inställning och slitage. Sprickor som löper över den "V"-partiet av bandet är normala. Men om bandet har sprickor som löper parallellt med "V", eller den saknas två eller flera intilliggande ribbor, måste den bytas ut.
2

Placera röda utsprång i en spänning meter på den röda (positiva) polen på batteriet. Placera den svarta stift på den svarta (negativa) terminalen på samma sätt. Ett fulladdat batteri kommer att registrera mellan 14,4 och 14,6 volt.
3

Starta motorn och utför kontrollen igen med voltmätaren. Denna gång avläsningen inte bör vara mer än 14,7 volt. Lägre eller högre värden kan indikera problem med generatorn.
4

Kontrollera den externa generatorns kablar. Dra åt anslutningarna med en skiftnyckel och sedan rengör anslutningarna med en stålborste. Med motorn igång, kolla generatorn för onormala ljud. Detta kan vara en indikation på inre skador.
Batteri och kablarna Kontrollera
5

Kontrollera batteripolerna för vita, fluffiga korrosion eller skador. Om detta är uppenbar, ta bort de negativa sedan den positiva terminaler från batteriet med en skiftnyckel. Ta bort låsmuttern i botten av batteriet med en hylsnyckel och lyft sedan ut batteriet ur facket. Rengör kontakterna och klämmor terminal med en stålborste och applicera vaselin för att förhindra framtida korrosion.
6

Kontrollera batteriets kabel isolering för brännskador, slitage, sprickor eller skav. Byt ut kablar om det är uppenbart
7

Ladda batteriet med en långsam takt laddare -. Om batteriet inte kommer att hålla en avgift, kan det vara defekt internt och kommer att behöva bytas ut. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66854.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.