Vad är några vanliga Ford Windstar Högt tomgångsvarvtal Problem?

Ford Windstar infördes i 1995 års modell som Ford Motor Co: s främsta minivan. Det av motorstyrningen är datorstyrd, baserat på input från olika sensorer. I det fall en eller flera av dessa sensorer fel eller reagerar på ett fel på en enhet sensorn övervakar kommer Windstar misslyckas med att prestera optimalt. Air Flow

massluftflöde (MAF) sensor bosatt bakom luftfiltret bostäder och läser den mängd luft in i motorn och rapporterar dessa data till drivlinan styrmodulen (PCM). PCM använder sedan denna data för att justera bränsleblandningen när den inträder i förbränningskammaren. I händelse MAF funktionsstörningar kan tomgång springa för hög eller för låg, beroende på vilken typ av fel. Den vanligaste orsaken till MAF misslyckande är nedsmutsning orsakad av en igensatt eller dåligt passande luftfilter. Även om det kan tyckas bra att nypa några ören genom att köpa en billig luftfilter, inte försegla de billiga filtren inte ordentligt och låta smutsen att kringgå dem och få sugas direkt in i motorn, förbi MAF sensorn. Ett överfettat luftfilter kommer helt enkelt att börja passera smuts genom filtermediet, eftersom det överstiger dess förmåga att fånga smuts. I händelse detta inträffar kommer MAF behöva ersättas.
Vakuum Leak

En sprucken vakuumledning eller montering kan tillåta obegränsad luft (luft som inte passerar genom MAF) i förbränningskammaren, vilket skapar en obalans i luft /bränsleblandningen. När detta inträffar, går tomgången något högre med ett litet vakuum läcka eller lopp på en mycket hög tomgång med en stor läcka. Om en okulärbesiktning av vakuum linjer och kopplingar inte hittar den skyldige, kan en läcka detekteras genom sprutning förgasare renare på de olika vakuumledningarna och beslag i korta skurar. Om tomgångsvarvtalet förändras efter en skvätt renare träffar området, har problemet funnits. Ersätt den trasiga vakuum linje eller koppling omedelbart.
Kabel

gasvajern löper inuti ett plasthölje. I vissa miljöer kan smuts och sot kommer in i manteln och orsaka kabeln att hålla sig till den sida av höljet. Följ kabeln till armen på den sida av bränslesystemet och pressa armen för att se om den är korrekt parkerad. Om den flyttas nedåt, är kabeln fastnar inuti höljet. Armen i sig kan också bli gummerat upp med smuts. För det fall kabeln fastnar inuti höljet, kommer den att behöva bytas ut. En stickning arm kan enkelt rengöras med några korta bombattentat av förgasare renare och en trasa.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64665.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.