Felsökning av en 1990 S-10 Bränslesystem

Om du vet hur man kan få en Chevrolet S-10: s första generationen omborddiagnos systemet, kommer du att spara dig mycket tid felsökning både motor och bränslesystem. Lastbilens OBD-I-system samverkar med en rad olika sensorer i hela bilen, och det kataloger fall av funktionsfel. Om problemen blir ihållande, kommer din S-10: s "Check Engine" light aktiveras. Sedan en 1990 S-10 föregick den nuvarande standardiserade OBD-II-systemet, måste du använda General Motors 'äldre självtestande förfarande. Saker du behöver
Byglingstråd
Pen
Paper
Visa fler instruktioner
1

Forskning General Motors OBD-I Blixt koder. Din bruksanvisning innehåller varken dessa koder eller listar sina definitioner. Din billigaste alternativet handlar om att hitta koderna på nätet (se Resurser). Dock kräver det bästa alternativet en Haynes eller Chilton reparationshandbok för 1990 Chevrolet S-10. Du kan enkelt beställa boken bort av en återförsäljare som Amazon eller Barnes & Noble, men du kanske vill kontrollera din folkbibliotek först. De kan ha en utlåning kopia eller en kopia som ligger i deras nonlending referens avsnitt.
2

Skriv ut koderna, om du hittade dem på nätet. Om du använder en Haynes manual, kopiera alla koder som handlar direkt med S-10 bränslesystem. GM flash-kod 36, till exempel, handlar om "tändsystem krets fel." Du kanske också vill ta del av de utsläpp relaterade koder, som de som arbetar med avgaserna omdirigering (EGR).
3

Öppna S-10 förarsidans dörr. Placera din referensmaterial antingen i mitten konsolen eller i passagerarsätet. Skjut S-10: s nyckel till lastbilens tändning cylinder. Gör inget vrid nyckeln ännu.
4

Titta under lastbilens rattstången. Där kommer du att hitta det löpande bandet datalänk anslutning. De ALDL länkar dig till S-10: s OBD-I-system. Det är en 12-slot nav.
5

Titta på den översta raden av slitsar på ALDL. Hela vägen till höger och i slutet av raden hittar du två kortplatser sida vid sida. Dessa är slot "A" och slits "B." Anslut de två med bygel.
6

Vrid nyckeln i S-10 tändning cylinder. Detta kommer att slå på truckens elektronik, och det kommer att aktivera lastbilens OBD-I-system. Vrid inte nyckeln hela vägen för att starta motorn.
7

Plocka upp ditt skrivande material, och kopierar de koder blixtrade genom "Check Engine" light. GM: s koder är grupper av två siffror. Den första transporteras med en blixt, och den andra transporteras med en kortare flash. Till exempel är GM-kod 12 representeras av en blixt och två kortare blixtar.
8

Hitta de kodande definitionerna i din resurs material. Du kan ignorera GM kod 12. Denna kod börjar alltid koden hämtar processen, och du kommer att se det bara en gång. Det hänvisar inte till några problem, så du kan ignorera det utan konsekvens.
9

Stäng av elektriska systemet. Avlägsna bygel från ALDL och pop truckens huva. Börja att felsöka både motor och bränslesystem. Titta inte bara på de problem som beskrivs av de kodande definitioner, utan också att systemet som helhet. Till exempel, om du har en kod att göra med en EGR-krets misslyckande, utreda den kretsen och resten av EGR-systemet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67085.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.