Ett oberäkneligt Fluktuationer i vakuummätaren Under Idle

vakuummetrar är bland mekaniker mest användbara men mindre kända verktyg. Insugningsrör vakuum har länge varit känt som en indikator på belastningen på motorn, mer gas och mer belastning är lika med mindre vakuum, och vice versa för mer vakuum. En fluktuerande vakuum behandlingen kan innebära ett antal saker, av vilka många kommer att orsaka en märkbar effektförlust eller misständning. Långsam, Wide Fluktuationer

En nål som fluktuerar ganska långsamt och över ett brett spektrum tyder oftast ett problem med antingen förgasarinställningen eller motorns luft och bränsle ledningssystem. Som undertrycket stiger, det suger mer bränsle genom förgasaren, kasta av luft-till-bränsle och orsakar en nedgång i grenrörsvakuum. Samma sak kan hända om du har en dålig throttle position, grenrör lufttryck eller massa luftflöde sensor.
Snabb, kort Fluktuationer

Ett vakuum läsning som mycket snabbt sjunker och stiger ett par inches av kvicksilver eller psi betyder i allmänhet någon form av tändsystem fel. Du kanske har en misständning som resultatet av en dålig spole eller crossfiring i distributören, eller du kanske har ett tändstift med för litet eller stort gap. Om nålen är verkligen spastisk, kan du ha en flercylindriga tändning misständning. På en dator-styrd bil, kan en dålig kam eller vev lägesgivare orsaka detta, men dessa kommer att manifesteras i andra och mer märkbara sätt.
Wide Fluktuationer på tomgång

En bred variation på tomgång innebär generellt att något har gått snett mellan två av motorns cylindrar, man drar när man borde skjuta, kan andra göra någonting. Det enda sättet det kommer att hända är om du har antingen blåst en topplockspackning eller vevas huvudet, i vilket fall du ser andra symptom. Du kommer att se alltför avgasrök som luktar bränsle, kylarvätska, olja eller alla tre.
Svag läsförmåga

Låg och periodiskt fluktuerande vakuum avläsningar under alla förhållanden är en klassisk indikator av slitna kolvringar eller en motor i behov av en ombyggnad. Den slitna ringar eller alltför stora hål kommer att tillåta förbränningsgaser att fly in i vevhuset och kommer inte tätar tillräckligt bra för att dra den vanliga vakuum. Ytterligare symtom är överdriven vevhus tryck som ett resultat av ring blow-by, ser du detta som en varm vind blåsa ur din ventilkåpan oljepåfyllningshålet
ventilsystem Problem

Ett vakuum nål som vibrerar snabbt på tomgång och sedan verkar jämna ut med rpm kan indikera dåliga ventilstyrningar eller en dålig kamlob. De dåliga guider tillåter ventilen att flytta runt lite medan ventilerna är som lägst öppna punkten, och den dåliga loben kommer att effektivt döda den cylinder vid låga lyft. Intermittenta droppar i vakuum vid tomgång och under kryssning kan tyda på en fast ventil och nål droppe vibration vid acceleration kan indikera en dålig ventil eller valveseat. Hydrauliska lyftare bleed-off kommer manifesteras som en intermittent vakuum droppe på tomgång, och felaktigt ventilspel kommer efterlikna effekterna av en dålig ventil.
Spår Dampener

Tomgångsväljare är inte en stadig sak, det faktiskt fluktuerar regelbundet som kolvarna suger i regelbundna klunkar luft. Detta gäller särskilt på stora deplacement motorer med en relativt låg cylinder räkna, som en 500 kubiktum V-8 eller en 300 kubiktum sex cylinder. Vakuummetrar har dämpare inuti för att hålla nålen från att ständigt vibrerande, och dessa Dämparna inte slits ut med tiden. Dessutom kan eftermarknaden vakuummetrar, särskilt utformad för diagnos i motsats till installation, kräver en separat dämpare för att hålla från att ge en falsk läsning under normala förhållanden.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68681.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.